Europa inghetata - zapada si gerul acopera intregul continent

Joi, 02 Februarie 2012, ora 10:55
3705 citiri
Europa inghetata - zapada si gerul acopera intregul continent

Caderile masive de zapada din ultimele zile dar si valul de ger polar au dat peste cap intreaga Europa, provocand cel putin 80 de morti, in special in Polonia si Ucraina.

Temperaturile au fost atat de scazute incat Marea Neagra a inghetat in Romania, scrie BBC.

In centrul Italiei, tirurile au fost impiedicate sa intre pe autostrazi si mai multe meciuri importante au fost anulate, din cauza conditiilor meteo.

Oficialii din Ucraina au relalatat ca numarul mortilor atribuite gerului s-au ridicat la 43, doar in ultimele 24 de ore fiind inregistrate 13 victime ale hipotermiei.

Scolile si facultatile din capitala Kiev au fost inchise, miercuri, din cauza frigului patrunzator, la fel cum s-a intamplat si in nordul Greciei, unde s-au inregistrat temperaturi de -15 grade.

Cateva orase din Bulgaria au inregistrat recorduri de temperaturi negative, fiind raportate -29 de grade la Kneja, in nord, pentru doua zile consecutiv. Majoritatea tarii se afla sub incidenta unui cod portocaliu de ger. 450 de scoli sunt inchise in intreaga tara.

In Bosnia si Serbia, doar cu ajutorul elicopterelor s-au putut transporta provizii in satele izolate de restul tarii din cauza zapezii viscolite.

In Polonia, in ultimele 24 de ore s-au inregistrat inca sapte morti din cauza frigului, ridicand la peste 20 numarul victimelor din aceasta tara. Cinci dintre acestea erau persoane fara adapost.

Presa din Germania a anuntat doi morti din cauza ghetii si temperaturilor scazute: o femeie care a cazut intr-un sant si a inghetat si o alta a pierdut controlul masinii pe o sosea acoperita de gheata.

In Turcia, trei membri ai echipajului unei nave care s-a scufundat in timpul unei furtuni pe Marea Neagra au fost salvati, insa alti opt sunt disparuti - este vorba despre cetateni ucraineni si un georgian.

Caderi puternice de zapada s-au inregistrat si in sudul Italiei si Corsica, unde cel putin 20 de centimetri de zapada au acoperit solul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#zapada, #ger, #zapada Europa, #ger Europa, #morti ger Europa , #ger