Frigul polar a facut 32 de morti in Europa de Est

Autor: Ana Ilie
Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 19:51
1650 citiri
Frigul polar a facut 32 de morti in Europa de Est

Caderile masive de zapada si valul de frig polar care au cuprins Europa de Est au facut cel putin 32 de victime si multe zone se afla sub incidenta masurilor de urgenta. Luni, in intreaga regiune erau scoli inchise, drumuri impracticabile si pene de curent.

In conditiile in care temperaturile au scazut pana la -20 de grade Celsius, autoritatile din intreaga regiune au deschis adaposturi de urgenta si au facut apel la populatie sa stea in interior, scrie ABC.

Ministerul Situatiilor de Urgenta din Ucraina a anuntat ca 18 persoane au murit de hipotermie in ultimele zile si aproape 500 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. 12 dintre cei decedati erau persoane fara adapost, gasite inghetate pe strada. In unele regiuni din Ucraina temperaturile au coborat pana la - 16 grade ziua si - 23 de grade Celsius noaptea.

In Polonia, cel putin 10 persoane au murit inghetate de vineri incoace, in conditiile in care temperaturile au ajuns si la - 26 de grade Celsius. Autoritatile poloneze au anuntat ca este vorba despre persoane fara adapost si verifica acum cladirile abandonate pentru a se asigura ca oamenii sunt dusi in adaposturi.

In centrul Serbiei, trei persoane au decedat si doua sunt disparute. In 14 municipalitati s-a instituit starea de urgenta, zeci de localitati nu au curent electric si eforturile autoritatilor de a deszapezi drumurile erau impiedicate de vantul puternic.

In Bulgaria, un barbat de 57 de ani a murit inghetat de frig - 25 de districte din cele 28 ale tarii sunt sub "cod portocaliu" de frig. In capitala Sofia, autoritatile au instalat puncte de interventie unde distribuie ceai fierbinte, iar oamenii fara adapost au fost transferati in centre de urgenta.

In Praga, Cehia, autoritatile au anuntat ca intentioneaza sa ridice corturi pentru aproximativ 3.000 de persoane fara adapost.

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...