Frigul polar a facut 32 de morti in Europa de Est

Autor: Ana Ilie
Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 19:51
2306 citiri
Frigul polar a facut 32 de morti in Europa de Est
Foto: Ziare.com

Caderile masive de zapada si valul de frig polar care au cuprins Europa de Est au facut cel putin 32 de victime si multe zone se afla sub incidenta masurilor de urgenta. Luni, in intreaga regiune erau scoli inchise, drumuri impracticabile si pene de curent.

In conditiile in care temperaturile au scazut pana la -20 de grade Celsius, autoritatile din intreaga regiune au deschis adaposturi de urgenta si au facut apel la populatie sa stea in interior, scrie ABC.

Ministerul Situatiilor de Urgenta din Ucraina a anuntat ca 18 persoane au murit de hipotermie in ultimele zile si aproape 500 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. 12 dintre cei decedati erau persoane fara adapost, gasite inghetate pe strada. In unele regiuni din Ucraina temperaturile au coborat pana la - 16 grade ziua si - 23 de grade Celsius noaptea.

In Polonia, cel putin 10 persoane au murit inghetate de vineri incoace, in conditiile in care temperaturile au ajuns si la - 26 de grade Celsius. Autoritatile poloneze au anuntat ca este vorba despre persoane fara adapost si verifica acum cladirile abandonate pentru a se asigura ca oamenii sunt dusi in adaposturi.

In centrul Serbiei, trei persoane au decedat si doua sunt disparute. In 14 municipalitati s-a instituit starea de urgenta, zeci de localitati nu au curent electric si eforturile autoritatilor de a deszapezi drumurile erau impiedicate de vantul puternic.

In Bulgaria, un barbat de 57 de ani a murit inghetat de frig - 25 de districte din cele 28 ale tarii sunt sub "cod portocaliu" de frig. In capitala Sofia, autoritatile au instalat puncte de interventie unde distribuie ceai fierbinte, iar oamenii fara adapost au fost transferati in centre de urgenta.

In Praga, Cehia, autoritatile au anuntat ca intentioneaza sa ridice corturi pentru aproximativ 3.000 de persoane fara adapost.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#ger Europa, #frig morti Europa Est, #ger morti Europa Est , #ger