Gerul continua sa faca victime in Europa - aproape 200 de oameni au murit

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 11:59
1577 citiri
Gerul continua sa faca victime in Europa - aproape 200 de oameni au murit
Foto: thenews.pl

Gerul din ultima perioada din Europa a provocat deja moartea a aproape 200 de persoane, in aproape toate tarile din Europa Centrala si de Est, dar si in anumite tari occidentale.

Temperaturile care au scazut pana la minime record, in unele locuri, au cauzat moartea a 197 de oameni, iar meteorologii anunta ca gerul va continua si in urmatoarele zile, la nivelul continentului, potrivit agentiei AFP, citata de Yahoo News.

Multe localitati din estul Europei sunt in continuare fara curent electric, iar mii de oameni au de suferit in aceasta pricina. Si alimentarea cu gaze a reprezentat o problema serioasa in unele zone, in ceea ce a fost numita cea mai grea iarna din ultimii zeci de ani, in multe regiuni.

Numai in Ucraina s-au inregistrat 101 decese din cauza gerului, dupa ce, vineri dimineata, autoritatile au anuntat moartea a inca 38 de persoane, pe langa cele 63 din zilele trecute.

In plus, mai mult de 1.200 de persoane au fost spitalizate din cauza hipotermiei si a degeraturilor, iar temperaturile au ajuns pana la -32 de grade, pe masura ce zeci de mii de oameni au cautat adapost in aproape 3.000 de centre special pregatite pentru aceste situatii. In Kiev au fost si -27 de grade.

Si in Polonia s-au inregistrat noua morti, noaptea trecuta, ridicand totalul la 29 de decese din cauza gerului. In aceasta tara, temperaturile au inregistrat o minima de -38 de grade.

Este amintita si situatia din tara noastra, unde numarul mortilor din cauza temperaturilor foarte scazute a ajuns la 22, in timp ce, in Bulgaria, cel putin 10 oameni au murit din pricina gerului.

Si in Letonia au murit 10 oameni, iar in Lituania numarul mortilor a ajuns la noua, in timp ce in Serbia au murit sapte persoane si alte 12.000 sunt blocate in satele izolate din zonele montane.

In Cehia au murit cinci oameni, iar in Slovacia si Grecia cate doi, din cauza gerului.

In Italia au murit deja trei persoane in ceea ce a fost numita cea mai rece iarna din ultimii 27 de ani, iar in Franta aproape jumatate dintre regiuni sunt in stare de alerta.

Totodata, in Berlin temperaturile au ajuns chiar si la -10 grade, in timp ce Marea Britanie este amenintata de ninsori abundente.

In mai multe tari, autoritatile au inchis scoli si licee si au cerut directorilor de spitale sa acorde asistenta medicala si oamenilor fara adapost, chiar si dupa incheierea tratamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#morti ger Europa, #164 morti ger, #morti Europa de Est, #ger Europa de Est , #ger