Gerul ucide: Peste o suta de morti, in Rusia si Ucraina

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 13:46
1895 citiri
Gerul ucide: Peste o suta de morti, in Rusia si Ucraina
Foto: AFP

Gerul care afecteaza estul Europei a provocat moartea a peste 100 de persoane, in Ucraina si in Rusia, unde temperaturile au scazut pana la -18 grade Celsius, la Moscova, si - 50 de grade, in unele parti din Siberia.

In Rusia, peste 150 de persoane au suferit din cauza hipotermiei si a degeraturilor, in ultimele 24 de ore, iar doua persoane au murit si alte 60 au fost spitalizate, pe masura ce temperaturile extrem de scazute se mentin in cea mai mare parte a tarii, transmite Voice of Russia.

Temperaturile au coborat pana la -18 grade Celsius la Moscova si chiar si -50 de grade, in Siberia.

Gerul a provocat moartea a 56 de oameni, iar cursurile au fost suspendate si proiectele de constructii puse in asteptare in multe regiuni din Nord si din Extremul Orient.

Russia Today noteaza ca Rusia se confrunta cu cea mai grea iarna din ultimii 70 de ani, sute de oameni fiind spitalizati din cauza temperaturilor mai scazute cu circa 10-15 grade fata de media climatologica normala pentru aceasta perioada. In total, 542 de persoane au fost ranite sau au avut de suferit din cauza gerului.

Temperaturile vor fi in continuare foarte scazute, pentru inca trei zile, iar Ministerul de Urgenta a emis avertizari pentru 15 regiuni, in care exista un mare risc al intreruperii comunicatiilor si curentului electric.

Mai multe scoli si gradinite sunt inchise de aproape o saptamana, in timp ce mai multe conducte de termoficare s-au spart din cauza gerului, lasand fara caldura sute de locuinte, printre care si un azil si un orfelinat, in sud-estul Rusiei.

Temperatura din regiunea Moscovei va cobori pana la -25 de grade, in weekend, capitala Rusiei urmand sa fie lovita si de ninsori.

Frigul face victime in Ucraina - 61 de morti

In Ucraina, frigul extrem a provocat moartea a 61 de persoane, de la inceputul lunii decembrie, a anuntat, miercuri, un oficial in Ministerul Sanatatii de la Kiev.

Dija Tv transmite ca in jur de 200 de oameni au fost spitalizati de la inceputul valului de frig. Temperaturile au coborat sub -20 de grade Celsius in unele orase, iar cele mai multe dintre victimele gerului au fost gasite fara suflare pe strazi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#morti ger Ucraina, #morti ger Rusia, #morti frig Ucraina, #morti frig Rusia, #morti ger Europa , #ger