Greva spontana la CFR - 2.000 de angajati au oprit lucrul (Video)

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 09:37
3773 citiri
Greva spontana la CFR - 2.000 de angajati au oprit lucrul (Video)

O greva spontana a izbucit, miercuri dimineata, la CFR Brasov, protestul extinzandu-se rapid la angajatii din toata tara.

Peste 2.000 de angajati din Brasov au oprit lucrul, nemultumiti ca nu si-au primit salariile.

Este vorba de muncitorii de la sectia care repara locomotive, conform Digi 24.

"Neprimind salarizarea pe luna trecuta, a fost intrerupt lucrul in toate unitatile de cale ferata. Problema care ni s-a pus a fost ca CFR Calatori a virat banii catre noi, numai ca un executor judecatoresc ne-a blocat conturile.

Nu stim inca pe ce baza si nu avem nicio siguranta ca in cursul zilei de astazi oamenii isi vor primi banii", a declarat Marian Pintea, liderul Sindicatului Mecanicilor si Reparatorilor de Locomotive din Depoul Brasov.

Toti angajatii CFR din tara s-au alaturat grevei, insa circulatia trenurilor nu este afectata de acest protest.

Banii salariatiolor ar fi trebui sa intre in conturi de luni.

Potrivit B1 TV, toti angajatii CFR protesteaza. Conform secretarului Federatiei Miscare Comercial, Viorel Istrate, directorul CFR Brasov si-ar fi luat salariul marti, insa angajatii nu.

"Conditiile de la CFR sunt groaznice. Si cele de lucru si toate mecanismele utilizate. Nu-i cum spune domnul director. Investitii in zona asta nu s-au facut de foarte multa vreme. S-a ajuns ca oamenii sa vina cu echipamente de protectie si de lucru de acasa, isi cumpara singuri salopete si scule", a comentat Istrate.

De asemenea, liderul sindical Marian Pintea, de la Reparatii Locomotive Brasov, a adaugat ca angajatilor li s-a spus ca Bancpost ar fi blocat banii din conturile CFR pentru salarii.

Salariile, neplatite din cauze interne

Ministerul Transporturilor a anuntat, la randul sau, ca CFR Calatori a virtat pe 11 aprilie suma de 1,7 milioane de lei, necesara pentru plata salariilor angajatilor.

"Circuitul financiar intern nu s-a derulat corespunzator, ceea ce a cauzat intarzieri la plata salariilor pentru un numar de aproximativ 800 de salariati, din totalul de 1.800 angajati. In acest moment se depun toate eforturile, astfel incat anagajatii sa-si primeasca drepturile salariale in cel mai scurt timp", s-a precizat intr-un comunicat al ministerului, remis Ziare.com.

In comunicat se adauga ca ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a analizat aceasta problema in dimineata de miercuri, impreuna cu managerul si presedintele Consiliului de Administratie al CFR Calatori, si a solicitat aplicarea in mod urgent a masurilor necesare impotriva persoanelor responsabile, astfel incat problemele de acest gen sa fie evitate pe viitor.

Probleme CFR

Luni, directorul CFR SA, Dimitris Sophocleous, si-a dat demisia, dupa ce i-a fost respins planul de management. El fusese numit in aceasta functie in luna ianuarie a acestui an, ca parte a programului de aducere a unor manageri privati la companiile de stat.

De altfel, si Consiliul de Administratie pe care il conducea a fost schimbat. Noul Consiliu de Administratie este format din Sorin Mindrutescu, director executiv la Oracle Romania, Peter Weiss, fost director executiv la Bancpost, Peter Raimund Kubinschi, Enache Jiru si George Micu. Noul director al CFR urmeaza a fi numit de acest nou Consiliu de Administratie.

In aprilie, CFR a raportat o crestere a profitului contabil cu 120 de milioane de lei, in primele trei luni din acest an, comparativ cu perioada similara de anul trecut. Insa, in mod real, compania avea o pierdere de 600 de milioane de lei la sfarsitul lunii decembrie 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#greva CFR Brasov, #protest salarii CFR Brasov , #greva CFR