Greva de doua ore la CFR: prejudiciul ar putea fi de 100.000 de lei

Marti, 15 Martie 2011, ora 23:14
1441 citiri
Greva de doua ore la CFR: prejudiciul ar putea fi de 100.000 de lei

Greva de avertisment de doua ore anuntata pentru miercuri dimineata de sindicatele feroviare ar putea aduce prejudicii financiare de pana la 100.000 de lei, iar intarzierea maxima pe tren este estimata la 120 de minute, informeaza CFR Calatori.

Presedintele Federatiei Miscare Comercial, Gheorghe Fratica, a declarat ca feroviarii vor participa miercuri la o greva de avertisment intre orele 07.00-09.00. Feroviarii sunt nemultumiti de faptul ca nu au semnat contractele colective de munca expirate la 31 ianuarie si de instabilitatea locurilor de munca.

Potrivit CFR Calatori, intr-o zi normala de lucru, in acest interval orar, sunt programate in circulatie un numar de 382 trenuri de calatori si este estimat un flux de aproximativ 20.000 de calatori.

"Pana la acest moment (marti seara, n.r.) din cele patru federatii sindicale reprezentative din domeniul feroviar, numai doua au initiat si notificat oficial conflictul de munca. Drept urmare, exista posibilitatea ca o parte din personalul auxiliar sa-si desfasoare normal activitatea, astfel ca din cele 382 de trenuri, o parte sa circule conform graficului de circulatie", precizeaza CFR Calatori.

Trenurile de calatori nu vor fi oprite in linie curenta in intervalul 07.00-09.00, ci in mod obligatoriu in prima statie din parcurs, potrivit CFR Calatori, care mentioneaza ca restabilirea circulatiei se va realiza in jurul orei 12.00, din cauza aparitiei intarzierilor indirecte.

"Personalul feroviar care deserveste trenurile de calatori va aplica toate masurile ce se impun desfasurarii unui transport de calatori corespunzator pe linie de siguranta circulatiei, PSI si de informare a pasagerilor aflati in trenurile sau in statiile de cale ferata", spun reprezentantii CFR Calatori. Acestia au mai precizat ca, in ceea ce priveste pierderile, ele sunt greu de estimat.

"Avand in vedere faptul ca un procent important de pasageri isi pot reprograma calatoria, aceste pierderi sunt greu de estimat. O greva de avertisment de tipul celei anuntate ar putea aduce prejudicii financiare de pana in 100.000 de lei", informeaza CFR Calatori.

Citeste si:
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...