68% dintre politisti vor greva generala

Marti, 01 Iunie 2010, ora 22:58
3185 citiri
68% dintre politisti vor greva generala

Un sondaj realizat de Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual din Ministerul Administratiei si Internelor arata ca majoritatea politistilor vor greva generala, mai precis 68%, dupa cum a declarat Toader Paraschiv, secretarul general al organizatiei.

Paraschiv a precizat la Realitatea FM ca membrii de sindicat fac presiuni asupra liderilor pentru a incepe actiunile de protest. "Am mers la ministrul Blaga si i-am solicitat sa ne sustina punctul de vedere in Guvern. Nu avem nicio reactie, nici la aceasta ora, noi deja avem presiuni din partea membrilor de sindicat", a spus el.

Secretarul general al Sindicatul Politistilor a mentionat ca presiunea este de aceasta data "inversa", in sensul ca "noi nu instigam". "Presiunea se pune pe noi, pe liderii de sindicat".

"Daca presiunea vine de jos in sus, avand in vedere ca eu reprezint opinia membrilor de sindicat, nu-mi reprezint propria opinie, nu voi avea decat sa fac tot ce e omeneste posibil sa le reprezint drepturile in mod corect", a subliniat Paraschiv.

Politistii, vamesii si unii functionari renunta la greva generala

Intrebat daca, in cazul in care cineva va incerca sa sparga o banca, politistii se vor uita in alta parte, in contextul grevei, Paraschiv a replicat: "daca se va ajunge la o incetare totala a lucrului, cred ca nu mai poate raspunde nimeni".

Politistii nu-si vor risca viata cu reducere de 25%

La randul sau, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a declarat ca, in cazul in care Guvernul merge pana la capat cu decizia de reducere a salariilor, politistii vor refuza sa-si mai desfasoare activitatea in conditii normale.

"Marea majoritatea a politistilor, circa 70% din efectivele Politiei, au salariul de 2.000 de lei. Trebuie sa se astepte oricine din aceasta tara ca politistii nu-si vor risca viata cu o reducere de 25%, avand in vedere ca suntem in continuare, prin lege, restrictionati la niste incompatibiliati si interdictii. In aceasta situatie, facem un apel la toti politistii sa fie solidari si sa nu accepte aceste masuri pe care Guvernul ni le arata ca ar fi cele mai bune", a declarat Marin Gruia la Antena 3.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#greva politisti, #greva generala politisti, #greva Minister Interne, #Toader Paraschiv sindicat Interne, #Marin Gruia , #greva generala
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Sa le fie rusine ! Pentru porcariile pe care le fac . Nu-i obliga nimeni sa fie politisti - fiecare bugetar dealtfel nu are mostenire sau cumparat postul de la stat . Nu e al lor .