68% dintre politisti vor greva generala

Marti, 01 Iunie 2010, ora 22:58
3119 citiri
68% dintre politisti vor greva generala

Un sondaj realizat de Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual din Ministerul Administratiei si Internelor arata ca majoritatea politistilor vor greva generala, mai precis 68%, dupa cum a declarat Toader Paraschiv, secretarul general al organizatiei.

Paraschiv a precizat la Realitatea FM ca membrii de sindicat fac presiuni asupra liderilor pentru a incepe actiunile de protest. "Am mers la ministrul Blaga si i-am solicitat sa ne sustina punctul de vedere in Guvern. Nu avem nicio reactie, nici la aceasta ora, noi deja avem presiuni din partea membrilor de sindicat", a spus el.

Secretarul general al Sindicatul Politistilor a mentionat ca presiunea este de aceasta data "inversa", in sensul ca "noi nu instigam". "Presiunea se pune pe noi, pe liderii de sindicat".

"Daca presiunea vine de jos in sus, avand in vedere ca eu reprezint opinia membrilor de sindicat, nu-mi reprezint propria opinie, nu voi avea decat sa fac tot ce e omeneste posibil sa le reprezint drepturile in mod corect", a subliniat Paraschiv.

Politistii, vamesii si unii functionari renunta la greva generala

Intrebat daca, in cazul in care cineva va incerca sa sparga o banca, politistii se vor uita in alta parte, in contextul grevei, Paraschiv a replicat: "daca se va ajunge la o incetare totala a lucrului, cred ca nu mai poate raspunde nimeni".

Politistii nu-si vor risca viata cu reducere de 25%

La randul sau, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a declarat ca, in cazul in care Guvernul merge pana la capat cu decizia de reducere a salariilor, politistii vor refuza sa-si mai desfasoare activitatea in conditii normale.

"Marea majoritatea a politistilor, circa 70% din efectivele Politiei, au salariul de 2.000 de lei. Trebuie sa se astepte oricine din aceasta tara ca politistii nu-si vor risca viata cu o reducere de 25%, avand in vedere ca suntem in continuare, prin lege, restrictionati la niste incompatibiliati si interdictii. In aceasta situatie, facem un apel la toti politistii sa fie solidari si sa nu accepte aceste masuri pe care Guvernul ni le arata ca ar fi cele mai bune", a declarat Marin Gruia la Antena 3.

A.S.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...