Ai treaba la primarie? Vezi ca astazi e greva generala toata ziua

Marti, 12 Iulie 2016, ora 07:35
5484 citiri
Ai treaba la primarie? Vezi ca astazi e greva generala toata ziua
Foto: Arhiva Ziare.com

Daca ai astazi treaba la primarie, mai bine reprogramezi, pentru ca se anunta greva toata ziua.

Functionarii din primarii si consilii judetene, care sunt si membri ai Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA), vor intra, marti, in greva generala de o zi.

Protestul vine dupa ce negocierile de vinerea trecuta de la Ministerul Muncii - unde sindicalistii au cerut salarii mai mari pentru aceasta categorie de bugetari - au esuat. Astfel, discutiile nu au dus la niciun rezultat, cu toate ca ministrul Dragos Pislaru promitea ca va face in asa fel incat sa nu se ajunga la greva.

"Vineri, la ora 22.30, s-au incheiat negocierile cu Ministrul Muncii, pe marginea revendicarilor salariatilor din administratia publica locala. Nici de aceasta nu au fost oferite solutii concrete si termene precise pentru solutionarea revendicarilor, motiv pentru care nu am ajuns la niciun acord. In data de 12.07.2016 (marti - n.red.) va fi organizata greva generala de o zi", au anuntat reprezentantii FNSA, intr-un comunicat remis sambata Ziare.com.

Functionarii din administratia locala au mai facut greva si martea trecuta, cand si-au oprit activitatea timp de o ora, la inceputul programului de lucru.

Sindicalistii ameninta ca, daca cerintele lor nu vor fi rezolvate, pe 19 iulie functionarii vor intra in greva pe timp nelimitat.

Aceste proteste au fost anuntate inca de la jumatatea lunii iunie. Atunci, angajatii din primariile si din consiliile judetene din tara au amenintat cu greva, acuzand ca se simt discriminati fata de colegii lor din administratia centrala.

Functionarii din aparatul central vor beneficia de cresteri salariale de pana la 70%, dupa adoptarea noii ordonante a salarizarii bugetarilor, in timp ce angajatii din administratia locala nu au primit mai nimic din ce au cerut in timpul negocierilor cu reprezentantii Guvernului, s-au plans reprezentantii FNSA.

Acestia sunt nemultumiti ca, prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea bugetarilor, functionarii din sectorul local ar fi fost "vadit" discriminati fata de cei de la nivel central.

Asadar, ei acuza Gvernul de dezinteres "fata de problemele majore cu care se confrunta salariatii din sectorul nostru de activitate si fata de situatia disperata in care se afla acestia ca urmare a faptului ca sunt si raman cea mai slab platita si discriminata categorie de salariati din sistemul bugetar".

Iata cateva dintre revendicarile salariatilor din administratia publica locala:

1. Acordarea normei de hrana pentru toti angajatii - acolo unde resursele bugetare permit acest lucru.

2. Acordarea voucherelor de vacanta.

3. Majorarea salariilor de baza cu 25%. Sindicalistii spun ca cei mai multi dintre functionarii din administratia locala au venituri apropiate sau chiar egale cu salariul minim pe economie, in valoare de 1.250 de lei.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#greva primarii, #greva primarii o zi, #greva generala primarii , #greva generala