Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Conducerea Romatsa a contestat in instanta legalitatea grevei de marti

Luni, 29 Mai 2017, ora 22:44
4252 citiri
Conducerea Romatsa a contestat in instanta legalitatea grevei de marti
Foto: Arhiva Ziare.com

Regia Autonoma Administratia Romana a Controlorilor de Trafic Aerian - ROMATSA a contestat in instanta legalitatea grevei anuntate pentru marti, 30 mai, de catre Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR), conform portalului Tribunalul Bucuresti.

Sedinta in care instanta va judeca pe fond actiunea pentru constatarea nelegalitatii grevei va avea loc marti, la ora 8:30, la sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale.

Liderul ATSR, Gabriel Tudorache, a declarat ca marti dimineata se va afla la Tribunalul Bucuresti, unde se va judeca acest conflict de munca.

Controlorii de trafic aerian declanseaza marti dimineata, la ora 9:00, greva generala, cu sanse, insa, ca protestul sa se incheie in cateva ore.

"Putem sa va spunem cu certitudine ca maine (marti - n.red.), incepand cu ora 9:00, ora locala, va incepe greva generala asa cum am anuntat-o anterior. In urma discutiilor cu domnul ministru (ministrul Transporturilor - n.red.) si cu reprezentantii atat ai Ministerului Transporturilor, cat si ai autoritatilor aeronautice din Romania, exista sanse destul de mari ca aceasta greva generala pe care am anuntat-o pe perioada nedeterminata sa se poata opri intr-un interval de timp relativ scurt (...) ", a explicat Gabriel Tudorache, la iesirea de la negocierile cu ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, si cu managementul ROMATSA.

El nu a putut preciza care vor fi zborurile afectate de greva controlorilor de trafic in conditiile in care decizia este luata de EUROCONTROL.

Cum vor zbura avioanele maine, in timpul grevei de la Romatsa

Pe de alta parte, chiar daca este posibil ca greva generala de marti sa fie suspendata intr-o ora sau doua, conflictul colectiv de munca nu se va inchide, intrucat sunt alte 50 de revendicari ale salariatilor ROMATSA care trebuie discutate.

Ministerul Transporturilor, Razvan Cuc, a anuntat ca va trimite Corpul de Control la Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA pentru o clarificare a tuturor aspectelor semnalate in presa in ultima perioada.

Ministrul Cuc da vina pe Guvernul Ciolos pentru situatia de la Romatsa si ii contrazice pe sindicalisti

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#greva generala ROMATSA , #greva generala