Greva generala si in penitenciare pe 31 mai

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 11:49
3272 citiri
Greva generala si in penitenciare pe 31 mai
Foto: Arhiva

La greva generala din 31 mai vor participa si sindicalistii din inchisori. Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare a anuntat ca, incepand cu 31 mai 2010, va fi greva in toate unitatile din sistemul penitenciar.

"Masurile anuntate de Guvern si Presedintie referitoare la reducerea salariilor, pensiilor si prestatiilor sociale, dar si lipsa unui dialog social real obliga salariatii din penitenciare la incetarea lucrului alaturi de celelalte categorii profesionale din sectorul bugetar si din economie", se arata intr-un comunicat semnat de presedintele FSANP, Sorin Dumitrascu, informeaza Mediafax.

El a precizat ca subfinantarea cronica a sistemului penitenciar si cele 3.000 de posturi vacante fac imposibila aplicarea masurilor guvernamentale in sistemul penitenciar fara ca penitenciarele sa intre in colaps.

Sindicalistii mai spun ca, in caz de disponibilizari, nu le ramane decat sa ii ia pe detinuti acasa.

"Criza nu a diminuat si pedepsele cu executarea inchisorii, infractionalitatea fiind in crestere in ultima perioada", se mai arata in comunicatul lui Dumitrascu.

Sorin Dumitrascu a precizat la Antena 3 ca, in 31 mai, vor inceta toate activitatile ce nu tin de functionarea minimala a penitenciarului.

Astfel, vor inceta activitatile de escortare a detinutilor la punctele de lucru; activitatile de prezentare la instantele de judecata - cu exceptia detinutilor arestati preventiv; transferurile pentru executarea pedepsei; activitatile educative, culturale si sportive cu detinutii; interventia si consilierea psihologica planificata; orice alte activitati de grup cu detinutii; activitatile din sectorul economico-administrativ; activitatea la sectorul Organizarea Muncii.

De asemenea, se va reduce programul la sectorul evidenta detinuti la 4 ore pe zi, plus programul de vizite/cumparaturi la 4 ore pe zi.

Dumitrascu a adaugat ca va functiona normal doar paza penitenciarului, supravegherea detinutilor pe sectii si asigurarea utilitatilor de minima necesitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#greva generala puscarii, #greva generala inchisori , #greva generala