Marius Petcu: Sindicatele vor face greva generala cand se dezbate motiunea

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 16:37
2149 citiri
Marius Petcu: Sindicatele vor face greva generala cand se dezbate motiunea

Presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a anuntat sambata, la Congresul PSD, ca, in ziua in care motiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata in Parlament, sindicatele vor protesta si vor declansa greva generala, solicitand demisia Guvernului Boc.

"Vom fi multi, mai multi ca niciodata. Vom fi la Guvern, pe strazile Capitalei si la Parlament, cu zecile de mii, iar milioanele de salariati de acasa vor intrerupe voluntar activitatea. Atunci cand dvs veti dezbate si veti vota motiunea de cenzura in Parlament, noi, cei de afara, vom ridica pumnul amenintator si vom striga intr-un singur glas 'Demisia!'", a spus Petcu, in aplauzele pesedistilor.

Acesta a amintit de protocoalele incheiate intre CNSLR Fratia si PSD de-a lungul timpului, inca de pe vremea lui Ion Iliescu, multumind conducerii social-democratilor si exprimandu-si de asemenea satisfactia fata de noile modificari ce vor fi aduse statutului, prin care sindicatele vor avea un cuvant de spus in forurile de conducere ale PSD. Petcu a criticat totusi "jumatatile de masura" cu care s-a operat in ultimii ani, considerand ca noul statut al PSD va rezolva aceste probleme.

"Pentru deschiderea pe care ati manifestat-o fata de CNSLR Fratia si fata de problemele salariatilor si pensionarilor, va multumesc. CNSLR Fratia si-a asumat statutul de partener traditional al PSD, statut deseori criticat de adversarii nostri, dar uneori si de colegi din apropierea noastra", a mai spus Petcu.

"Vrem ca Guvernul Boc sa plece, iar pentru asta trebuie sa fim impreuna", a conchis acesta.

La randul sau, liderul BNS Dumitru Costin a sustinut ca organizatia pe care o reprezinta va sustine greva, precizand ca este nevoie de un nou "leadership", iar solutia "se gaseste aici in sala" (la congresul PSD - n.r.).

"In perioada urmatoare vom fi impreuna, dumneavoastra va veti manifesta in plenul Parlamentului, dorim sa sprijinim demersul dumneavoastra politic, ca pe perioada lucrarilor sa fim in strada, in mod civilizat sa respingem orice tentativa de manipulare", a spus Costin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#greva generala motiune cenzura, #CNSLR Fratia greva motiune cenzura , #greva generala
Comentarii
Poza Westrop
Westrop
rank 5
Pai, cum altfel? PSD o sa va dea stimulente la toti:-)))
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Nu stiu ce ma face sa inteleg ca Marius Petcu-i o clona cu mustati. De-a lui Mitrea !