Presa de azi: Catalin Tolontan, propus la sefia TVR?

Sambata, 29 Mai 2010, ora 08:34
4592 citiri
Presa de azi: Catalin Tolontan, propus la sefia TVR?

Greva generala care va avea loc pe 31 mai nu mai este subiectul preferat al ziarelor de sambata. In timp ce Cotidianul dezvaluie un nou nume pentru sefia TVR, Gandul scrie ca greva s-a cam "inumiat", iar Evenimentul Zilei ne dezvaluie cum e sa locuiesti aproape singur intr-un bloc nou construit.

Catalin Tolontan ar putea prelua conducerea TVR, scrie Cotidianul. Redactorul sef al Gazetei Sporturilor a devenit varianta favorita a Partidului Democrat Liberal pentru preluarea conducerii TVR, pe care acum o detine Alexandru Sassu, conform unor surse citate de ziarul amintit.

Aceleasi surse au mai declarat pentru cotidianul.ro ca varianta Robert Turcescu a fost abandonata. Motivul propunerii redactorului sef al Gazetei Sporturilor la sefia postului national public de televiziune il reprezinta investigatiile acestuia, investigatii care au contribuit la neutralizarea secretarului general al partidului si ministru al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Mai mult, aceeasi propunere este vazuta ca aducand credibilitate PD-L, partid care-si numeste, dupa legea veche, la conducerea TVR, un critic acerb.

Greva generala din 31 mai s-a inmuiat: bac-ul se da, ceferistii se mai gandesc, RATB-ul merge 85%, doar metroul si functionarii raman pe pozitii, scrie

Gandul in editia de sambata.

Greva generala din 31 mai nu va avea proportiile anuntate de confederatiile sindicale. Invatamantul, adica tocmai "coloana vertebrala" a grevei, bate in retragere: doua treimi dintre cadrele didactice vor participa la examenele de sfarsit de an - suficient pentru ca Ministerul Educatiei sa anunte ca bacalaureatul va decurge in conditii normale in cea mai mare parte a tarii, doar in 4-5 judete fiind cautate inca solutii "de avarie".

Nici in transportul public nu pare ca vor fi mari probleme. Ceferistii stau, inca, in cumpana. Sigur nu vor fi in greva pe 31 mai, iar ce vor face in continuare depinde de fluturasii de salarii din luna iunie - inca nu se stie daca si in cazul lor se va aplica taierea sfertului. In Bucuresti, autobuzele vor circula normal, doar Metroul va fi oprit de dimineata pana la ora 16, dar nu pe 31 mai, ci pe 1 iunie.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, i-a atentionat, vineri, pe inspectorii generali scolari ca notificarile pentru greva pot fi depuse cu 48 de ore inainte de protest, iar acolo unde nu sunt notificari vor fi aplicate masurile legale. Funeriu a respins acuzatiile sindicalistilor, cum ca i-ar ameninta cu demiterea pe inspectorii scolari, daca nu reusesc organizarea in bune conditii a examenelor de bacalaureat.

Cei mai decisi par sa fie functionarii din administratiile publice si lucratorii din penitenciare. Despre primii se stie ca au media salariala cea mai mare din tot sistemul bugetar si, teoretic, ar trebui sa fie cei mai putin nemultumiti de scaderile salariale impuse de Guvern.

Dar Biroul Executiv al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) a decis ca in data de 31 mai sa declanseze greva generala pe termen nelimitat, iar din in 1 iunie, intre orele 12.00-14.00, sa picheteze sediile prefecturilor. Pe durata grevei generale, salariatii vor fi prezenti la serviciu, semnand pentru prezenta, dar fara a presta nicio activitate, in afara eliberarii certificatelor de deces. FNSA are circa 50.000 de membri la nivel national: personal contractual si functionari publici din primarii, consilii judetene si institutii subordonate acestora.

Evenimentul Zilei scrie despre crahul imobiliar in toata splendoarea: singuri in bloc. Familia Ionescu-Tudorache locuieste intr-un complex nou si cauta vecini sa o incalzeasca la iarna.

Peretii blocului B4 -"Mac", din complexul rezidential "Rose Garden" de pe soseaua Colentina, se-nchid precum o camera frigorifica. Sunt reci, iar cele 15 familii rasfirate pe cele noua etaje par ca se pregatesc de criogenie. Din 11 blocuri, cu un total de 908 de apartamente, doar 600 sunt cumparate fie de investitori, fie de proprietari. Initial, trebuiau sa locuiasca doua familii intr-un bloc, dar nefiind finalizat la timp, au fost mutate intr-unul finisat.

O medie ar fi de cate o familie pe etaj. Insa sunt in asa fel impartite incat niciuna nu are vecini. Agentiile imobiliare au cumparat pachete aici si au sperat sa le vanda apoi chiar la pret dublu, iar acum au ramas cu ele. Si totusi, fata de celelalte proiecte rezidentiale care au inghetat pe timp de criza, situatia "Rose Garden" e chiar fericita. Mai putin partea cu datoria de 50.000 de euro, stransa din intretinerile neplatite.

"E liniste pe-aici. La inceput, asta ne omora. Ne tiuiau urechile. Cand vedeam oameni plimbandu-se in fata blocului, coboram la ei, ii intrebam daca locuiesc in complex, iar daca da, le luam adresele de e-mail si numerele de telefon", spune Dana, asezata pe-un scaun, in balconul de la etajul doi.

"O aud pe vecina de la etajul opt cand merge spre lift, pe vecinul de la sase cand stranuta, pe cel din bucataria de vizavi cand asculta muzica. Apartamentele goale sunt pe post de difuzor aici", mai spune ea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Catalin Tolontan sefia TVR, #greva generala 31 mai , #greva generala
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Il vad in poza ! E clar , are figura de 'telectual ! Mai mult , am putut ocserva in decursul timpului profunzimea gandirii hegeliene si o mandrete de analiza kantiana ....