Sindicalistii ar putea renunta la greva generala

Joi, 17 Martie 2011, ora 17:22
2865 citiri
Sindicalistii ar putea renunta la greva generala
Foto: Arhiva

Sindicalistii iau in calcul sa renunte la greva generala, in conditiile in care, in urma cu cateva zile, spuneau ca, in cazul in care motiunea de cenzura la adresa cabinetului Boc nu va trece, ar putea continua protestele, inclusiv prin intreruperea lucrului.

"Dupa o serie de consultari cu ceilalti lideri de sindicat, dar si cu membrii confederatiilor, vom stabili daca mai are vreun rost declansarea grevei generale in conditiile in care Codul Muncii a fost aprobat, votat si ulterior va fi promulgat de seful statului, Traian Basescu. Mi-e greu sa cred ca fara implicare generala din partea oamenilor vom mai putea face ceva. Nu stiu daca as mai lua parte la o greva generala in asemenea conditii", a declarat presdintele CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Liderul CNSLR Fratia a mai spus ca, pana cand se va lua o decizie clara in acest sens, sindicalistii vor continua procesul de strangere de semnaturi, pentru a stabili utilitatea unei posibile greve generale, avand in vedere situatia data.

"Strangerea de semnaturi nu are nicio relevanta din punct de vedere al numarului acestora, ci mai degraba din punct de vedere al gradului de implicare. Sunt, pur si simplu, dezamagit de ceea ce se petrece la ora actuala", a conchis Petcu.

Miercuri, la mitingul de protest fata de prevederile noului cod al muncii, principalele confederatii sindicale au scos in strada circa 7.000 de oameni, potrivit estimarilor autoritatilor. Liderii de sindicat anuntasera anterior ca mizeaza pe 50.000 de participanti.

Mitingul, desfasurat in Piata Constitutiei din Capitala, a fost programat in paralel cu dezbaterile din Parlament asupra motiunii de cenzura ce a fost introdusa tot ca urmare a codului pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#sindicalistii renunta greva generala, #Marius Petcu CNSLR Fratia , #greva generala