Greva generala in invatamant pe 6 februarie?

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 14:21
3532 citiri
Greva generala in invatamant pe 6 februarie?
Foto: econtext.ro

Cadrele didactice din preuniversitar ar putea declansa greva generala pe 6 februarie, dupa ce termenul consultarilor cu membrii de sindicat a fost prelungit cu doua saptamani, au declarat, joi, reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

"Pana la 6 februarie, insa, pot aparea noi proteste spontane in unitatile de invatamant", spune presedintele FSLI, Simion Hancescu.

Initial, FSLI a anuntat ca isi consulta membrii pentru declansarea protestului la 23 ianuarie.

Principala nemultultumire reclamata de cadrele didactice este cea legata de inghetarea salariilor in 2012, motiv pentru care nu isi pot recupera reducerea de 25%.

Sindicalistii din invatamant sunt nemultumiti si de esalonarea pana in 2016 a platii sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti, avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala, si de prorogarea, pana la 1 ianuarie 2013, a alocarii, pentru finantarea invatamantului, a minimum 6% din PIB.

O alta nemultumire a lor vizeaza masura luata de Ministerul Educatiei de a nu se mai retine cotizatia de sindicat pe statul de plata.

De asemenea, FSLI respinge repetarea practicii de asumare a raspunderii guvernamentale pe proiectele de legi esentiale, ca de exemplu Legea educatiei nationale, Legea de modificare si completare a Codului muncii, Legea dialogului social, Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Pana la finalizarea consultarilor privind declansarea grevei, cei de la FSLI vor relua, vineri, pichetarea Ministerului Educatiei, intre orele 15.00 si 16.00. Dupa pichetare, circa 300 de sindicalisti vor participa la protestul din Piata Universitatii.

Atenționare de călătorie pentru români. Zborurile într-o țară europeană, anulate din cauza unei greve
Atenționare de călătorie pentru români. Zborurile într-o țară europeană, anulate din cauza unei greve
MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța că sindicatul principal al controlorilor de trafic aerian, SNCTA, susţinut de...
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
#greva invatamant, #greva profesori, #greva profesori 6 februarie, #greva , #greva invatamant