Sindicatele din invatamant continua greva si blocheaza anul scolar

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 18:26
5003 citiri
Sindicatele din invatamant continua greva si blocheaza anul scolar
Foto: bihon.ro

Cele patru federatii sindicale reprezentative din invatamant au decis, miercuri, in cadrul unei sedinte comune, continuarea actiunilor de protest conform calendarului comun, ceea ce va duce la blocarea anului scolar.

Astfel, profesorii nu vor trece notele in catalog, nu vor participa la examenele nationale, vor continua greva generala si vor face mitinguri de protest.

Potrivit FSLI, FEN, "Spiru Haret" si "Alma Mater", actiunile profesorilor vor avea ca rezultat blocarea sfarsitului de an scolar, se arata intr-un comunicat comun remis presei.

In plus, federatiile au decis constituirea unui "comitet de criza" care sa monitorizeze derularea protestelor.

Sindicalistii cer sa se renunte la masurile care ii afecteaza pe salariatii din educatie, prevazute in proiectul Legii privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, modificarea proiectului Legii Educatiei Nationale, in sensul acceptarii revendicarilor federatiilor sindicale reprezentative din invatamant si demiterea ministrului Daniel Petru Funeriu, ca urmare a atitudinii incalificabile fata de salariatii din sistem si a gravelor abuzuri comise in exercitiul functiei

Cele patru federatii transmit si un apel catre salariatii din Educatie, facand apel la acestia sa nu-si "amaneteze ziua de maine in fata unui guvern incompetent si tupeist", transmitandu-le acestora va singura solutie este continuarea actiunilor de protest.

"Suntem la limita suportabilitatii! Si ca in orice situatie limita, trebuie sa strangem randurile, indiferent de presiunile care se fac permanent asupra voastra.

Continuarea actiunilor de protest, inclusiv a grevei generale, este singura modalitate de a forta actuala putere sa renunte la masurile aberante de limitare a resurselor financiare ale bugetarilor si pensionarilor!", este mesajul transmis de sindicate intr-un apel catre profesori.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#greva invatamant, #blocare an scolar, #greva profesori , #greva invatamant