Ziare.com

Sindicatele din invatamant vor continua protestele

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 20:48

   

Sindicatele din invatamant vor continua protestele
Sindicatele din invatamant au anuntat marti ca vor continua protestele, acestia criticand lipsa dialogului pe marginea Legii Educatiei.

"Legea aceasta nu ne reprezinta. Pe 22 aprilie vom avea greva de o zi in invatamant. Recomand colegilor profesori sa nu treaca notele in catalog si sa pregateasca inghetarea anului de invatamant, daca aceasta lege va trece in forma ei actuala de Senat, Camera decizionala", a afirmat Marius Nistor, presedinte al FSLI Spiru Haret, in cadrul dezbaterii pe marginea Legii invatamantului, organizata de Federatia Sindicatelor din invatamantul Superior "Alma Mater".

Totodata, potrivit Rador, Nistor a subliniat ca Legea ofera putine ore, putine cunostinte, putini profesori si costuri cat mai mici.

Sindicalistii din invatamantul superior contesta, printre altele, subfinantarea universitatilor de stat, finantarea in mod egal a universitatilor de stat si a celor private, modul de alegere a consiliilor de administratie si a rectorilor din sistemul de invatamant superior si, nu in ultimul rand, decizia de comasare a universitatilor de acelasi profil.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 749 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor