Conducerea Metrorex cere salariatilor sa renunte la greva

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 19:55
1554 citiri
Conducerea Metrorex cere salariatilor sa renunte la greva

Conducerea Metrorex a solicitat salariatilor sa renunte la greva, precizand ca a dat dovada in permanenta de disponibilitate si deschidere in ceea ce priveste negocierea Contractului Colectiv de Munca.

Administratia apreciaza ca, prin incetarea activitatii, un segment de calatori, care in mod normal sunt utilizatori ai transportului cu metroul, va fi afectat si va fi obligat sa-si reconsidere activitatea diurna privind deplasarile in oras si atrage atentia ca societatea comerciala desfasoara o activitate de transport de persoane, cu metroul, in scopul satisfacerii interesului public si social, iar acest scop nu trebuie afectat printr-o actiune de greva.

"Mijloacele de presiune nu trebuiesc exercitate prin afectarea acelor categorii de populatie carora le este adresat acest mijloc de transport. Consecintele celor prezentate mai sus, pot fi producerea de incidente cauzate de aglomeratia din statiile de transport public de suprafata si traficul general supraaglomerat din oras, incidente ce pericliteza sanatatea si viata oamenilor", se arata in comunicat.

Totodata, Metrorex precizeaza ca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 62/2011 a Dialogului social, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 157 care prevede Nu pot constitui obiect al conflictelor colective de munca revendicarile angajatilor pentru a caror rezolvare este necesara adoptarea unei legi sau a altui act normativ, aceasta revendicare nu poate face obiectul unui conflict de munca.

"Este prejudiciata imaginea companiei, in contextul in careMetrorex face eforturi remarcabile de modernizare si dezvoltare, de adaptare continua la solicitarile pietei.

Concluzionand, administratia apreciaza ca dreptul la greva trebuie exercitat numai in conditiile si limitele prevazute de lege si cu respectarea stricta a garantiilor stabilite de legiuitor in scopul asigurarii unor servicii esentiale pentru comunitate si ocrotirii unor interese generale.

Conducerea Metrorex a dat dovada in permanenta de disponibilitate si deschidere in ceea ce priveste negocierea Contractului Colectiv de Munca, propunand la fiecare runda de negociere incheierea unui nou CCM in concordanta cu prevederile legale in vigoare, astfel incat activitatea societatii Metrorex sa se desfasoare in continuare in conditii normale fara afectarea publicului calator.

Speram ca toti salariatii Metrorex sa raspunda solicitarii administratiei de a renunta la greva, intrucat este spre binele nostru comun, al salariatilor si al calatorilor deopotriva", se mai arata in comunicatul semnat de directorul Aurel Radu.

Angajatii de la metrou fac marti, intre orele 4.00 si 6.00, greva de avertisment si anunta ca, daca revendicarile lor nu vor fi rezolvate, in 30 septembrie vor opri lucru pe termen nelimitat,

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#conducere Metrorex greva, #greva metrou septembrie , #greva metrou