Ziare.com

Conducerea Metrorex cere salariatilor sa renunte la greva

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 19:55

   

Conducerea Metrorex cere salariatilor sa renunte la greva
Conducerea Metrorex a solicitat salariatilor sa renunte la greva, precizand ca a dat dovada in permanenta de disponibilitate si deschidere in ceea ce priveste negocierea Contractului Colectiv de Munca.

Administratia apreciaza ca, prin incetarea activitatii, un segment de calatori, care in mod normal sunt utilizatori ai transportului cu metroul, va fi afectat si va fi obligat sa-si reconsidere activitatea diurna privind deplasarile in oras si atrage atentia ca societatea comerciala desfasoara o activitate de transport de persoane, cu metroul, in scopul satisfacerii interesului public si social, iar acest scop nu trebuie afectat printr-o actiune de greva.

"Mijloacele de presiune nu trebuiesc exercitate prin afectarea acelor categorii de populatie carora le este adresat acest mijloc de transport. Consecintele celor prezentate mai sus, pot fi producerea de incidente cauzate de aglomeratia din statiile de transport public de suprafata si traficul general supraaglomerat din oras, incidente ce pericliteza sanatatea si viata oamenilor", se arata in comunicat.

Totodata, Metrorex precizeaza ca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 62/2011 a Dialogului social, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 157 care prevede Nu pot constitui obiect al conflictelor colective de munca revendicarile angajatilor pentru a caror rezolvare este necesara adoptarea unei legi sau a altui act normativ, aceasta revendicare nu poate face obiectul unui conflict de munca.

"Este prejudiciata imaginea companiei, in contextul in careMetrorex face eforturi remarcabile de modernizare si dezvoltare, de adaptare continua la solicitarile pietei.

Concluzionand, administratia apreciaza ca dreptul la greva trebuie exercitat numai in conditiile si limitele prevazute de lege si cu respectarea stricta a garantiilor stabilite de legiuitor in scopul asigurarii unor servicii esentiale pentru comunitate si ocrotirii unor interese generale.

Conducerea Metrorex a dat dovada in permanenta de disponibilitate si deschidere in ceea ce priveste negocierea Contractului Colectiv de Munca, propunand la fiecare runda de negociere incheierea unui nou CCM in concordanta cu prevederile legale in vigoare, astfel incat activitatea societatii Metrorex sa se desfasoare in continuare in conditii normale fara afectarea publicului calator.

Speram ca toti salariatii Metrorex sa raspunda solicitarii administratiei de a renunta la greva, intrucat este spre binele nostru comun, al salariatilor si al calatorilor deopotriva", se mai arata in comunicatul semnat de directorul Aurel Radu.

Angajatii de la metrou fac marti, intre orele 4.00 si 6.00, greva de avertisment si anunta ca, daca revendicarile lor nu vor fi rezolvate, in 30 septembrie vor opri lucru pe termen nelimitat,
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1306 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce penibili!

Pana sa ajuunga USL la putere, nu le pasa deloc de calatori. Ba chiar nu mai stiau cum sa scoata lumea in strada sa urle "jos basescu"
Acum, cand au ajuns la ciolan, de frica sa nu fie schimnbati de Plagiator, nu mai stiu ce sa minta si sa inventeze ca sa-i puna cu botul pe labe pe protestatari.

 

Corect ar fi sa se spuna cinstit ce salariu are un franache de la ..

...Metrou, cat are o femeie de serviciu si ce avantaje au totzi, pentru ca lucreaza-n subteran, si cu stres d'ala baban! Dupa care, isi da seama fiecare, daca au sau n-au motiv de greva! Ca asa zic gurile rele, ca ar cam fi printre ultimii indreptatzitzi sa faca greva pentru salarii!

 

dati afara toti si angajati altii

care vor sa lucreze. Miticii mereu miauna ca muncesc pe rupte . Poate vor salarii de miner.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor