Amenzi si dosare penale pentru protestul de la metrou. Metrorex a facut plangere privind prevenirea si combaterea terorismului

Vineri, 26 Martie 2021, ora 14:51
4547 citiri
Amenzi si dosare penale pentru protestul de la metrou. Metrorex a facut plangere privind prevenirea si combaterea terorismului
Politia a amendat mai multi sindicalisti FOTO (generica) Politia Capitalei

Politia si jandarmeria au anuntat intr-o declaratie comuna ca pentru protestul de vineri, 26 martie, de la metrou, in urma caruia intreg traficul din Capitala a fost paralizat, au fost date 23 de amenzi. Insa in lucru sunt si dosare de cercetare penala.

Ministrul de Interne, Lucian Bode a transmis vineri ca "a fost primita o sesizare din partea Metrorex, privind incalcarea art. 1 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea si combaterea terorismului, care a fost inaintata, de urgenta, Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism".

Pe de alta parte, ministrul Transporturilor, Catalin Drula a transmis ca a depus la DNA plangere penala pentru blocarea metroului.

"Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4, a declansat cercetari, conform art.218 alin (4) din Legea nr. 62 din 2011 a dialogului social: declararea grevei de catre organizatori cu incalcarea prevederilor art. 205 constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda, respectiv neasigurarea serviciilor de transport, la cel putin o treime din activitatea normala", a transmis politia si jandarmeria intr-un comunicat de presa comun.

De asemenea, Jandarmeria Capitalei a aplicat, pana in prezent, 23 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 125.000 de lei pentru:

- nerespectarea masurilor prvind organizarea de adunari publice in spatii inchise, asa cum este prevazut in Legea nr. 55 din 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

- desfasurarea protestului fara autorizare, fapta prevazuta de Legea nr. 60/1991 si

- nerespectarea masurilor sanitare, cum este prevazut tot in Legea nr. 55 din 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cum ar putea fi evacuati in forta grevistii de la metrou: "Pun in pericol sanatatea oamenilor. Au aglomerat mijloacele de suprafata"

"Totodata, pentru a veni in sprijinul cetatenilor, Politia a dispus masuri pentru fluenta traficului, pentru a ajuta pe toata lumea sa ajunga acolo unde este nevoie.

Depunem toate eforturile necesare, pentru a veni in sprijinul persoanelor care utilizeaza transportul in comun de suprafata, dar si mijloacele proprii de deplasare", au mai transmis autoritatile.

In cursul acestei dimineati, premierul Florin Citu a transmis ca protestul de la metrou este ilegal si ca i-a cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, sa ia masuri.

Sindicalistii de la metrou au declansat un protest vineri dimineata, 26 martie, blocand accesul garniturilor de tren pe sine. Protestul a inceput inainte de ora 5.00, continuand pana dupa ora 8.00.

Incendiu la o sală de jocuri din Giurgiu. Poliția a deschis un dosar penal
Incendiu la o sală de jocuri din Giurgiu. Poliția a deschis un dosar penal
Poliția din Giurgiu a anunțat că o sală de jocuri din localitatea Cosoba a ars în totalitate, în noaptea de duminică spre luni, 22 aprilie. Primele verificări arată că incendiul a...
O femeie a vrut să intre în România cu un SUV de 100.000 de lei căutat de autorități de 2 ani. Șoferița e cercetată acum penal
O femeie a vrut să intre în România cu un SUV de 100.000 de lei căutat de autorități de 2 ani. Șoferița e cercetată acum penal
O femeie, în vârstă de 47 de ani, cetăţean român, este cercetată penal după ce a încercat să introducă în ţară, prin PTF Giurgiu, un autoturism, tip SUV, în valoare de aproximativ...
#Amenzi, #cercetari, #greva metrou, #politia, #dosar penal, #DIICTOT , #greva metrou