Greva japoneza la Romgaz Medias. Iohannis: Mutarea sediului la Bucuresti, o eroare (Video)

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 18:34
2944 citiri
Greva japoneza la Romgaz Medias. Iohannis: Mutarea sediului la Bucuresti, o eroare (Video)
Foto: Arhiva

Un numar de 380 de angajati din sediul central al Romgaz din Medias, judetul Sibiu, au protestat joi, timp de opt ore, printr-o greva japoneza, purtand banderole albe, fata de intentia ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita, de a muta sediul Romgaz la Bucuresti, a declarat Ioan Stoicovici, presedintele Sindicatului Liber Romgaz Medias.

"Am solicitat ca cei 380 de salariati de la sediul central al societatii sa faca greva japoneza si toti au facut greva japoneza. Protestul de azi este un semnal de alarma pentru ceea ce se intampla pe structura Romgaz-ului. S-a incercat inainte de Berceanu, de Videanu, se incearca acum de Nita. Noi ne asteptam ca la fiecare schimbare a ministrului sa se intample ceva, intentia clara a fost de mutare a sediului Romgaz-ului", a spus liderul sindical.

Potrivit acestuia, intentia ministrului Nita este clara de a muta Romgaz-ul la Bucuresti.

"Ce sediu sa se faca la Bucuresti? Acesta este primul lucru. Al doilea lucru, va fi sediul central al Romgaz-ului. Daca de o suta de ani noi am stiut sa ne facem bine treaba, acum cine ne zice sa nu ne mai facem treaba? Un ministru care este de nu stiu cate luni de zile la guvernare, iar noi ne facem treaba de o suta de ani. Nu garanteaza nimeni ca a doua convocare a Adunarii Generale a Actionarilor nu va fi cu aprobarea mutarii sediului central al Romgaz la Bucuresti", a declarat Ioan Stoicovici care a adaugat ca sindicatul doreste o "garantie clara de la premierul Victor Ponta" ca Romgaz-ul ramane la Medias.

Starea de tensiune de la Romgaz este resimtita de toti cei 6.500 de angajati.

Prefectul de Sibiu a convocat de urgenta pentru vineri Comisia de Dialog Social a Judetului, la cererea sindicalistilor din Romgaz, in care se va discuta despre protestul acestora fata de ministrul Nita.

Prim-vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca "ar fi o eroare grava", mutarea Romgaz sau Transgaz din celalalt municipiu al judetului, Mediasul, la Bucuresti, cum s-a vehiculat in ultimele saptamani.

Intentia ministrului Nita a fost criticata si de liderii judeteni ai PNL si PDL Sibiu. Fostul ministru PDL al Economiei Ion Ariton a declarat joi ca ministrul Nita isi face campanie electorala.

"D-l Constantin Nita, ministru delegat al Energiei, face campanie electorala, in loc sa-si vada de treburile sale importante si urgente in economia romaneasca. Din pacate, ministrul delegat si sef al PSD Brasov profita de functia guvernamentala pentru a fi remarcata public pozitia sa anti-sibiana in viitoarea regionalizare administrativa a Romaniei. Primul demers s-a referit la eventuala mutare a sediului Romgaz de la Medias la Bucuresti, mizand pe diminuarea potentialului economic al judetului Sibiu, in perspectiva competitiei cu Brasovul in alegerea viitoarei capitale a regiunii Centru", a spus Ariton.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#greva japoneza Romgaz, #mutare Romgaz Bucuresti, #Iohannis mutare Romgaz Nita , #greva