Directorul ROMATSA si-a dat demisia. Ministrul Transporturilor cere sindicatelor sa renunte la greva

Vineri, 28 August 2015, ora 16:28

   

Directorul ROMATSA si-a dat demisia. Ministrul Transporturilor cere sindicatelor sa renunte la greva
Ion-Aurel Stanciu si-a dat vineri demisia din functia de director general al ROMATSA, motiv pentru care ministrul Transporturilor, Iulian Matache, solicita sindicatului si conducerii regiei continuarea negocierilor, semnarea contractului colectiv de munca si renuntarea la greva, informeaza un comunicat al ministerului.

Instanta a decis: Greva ROMATSA e legala. Aeroporturi blocate pe 1 septembrie

"In urma demisiei din functia de director general, prezentate astazi (vineri - n.red.) de domnul Ion-Aurel Stanciu, in cadrul sedintei Consiliului de Administratie - ROMATSA, solicit atat sindicatului cat si conducerii regiei continuarea negocierilor pentru incheierea si semnarea Contractului Colectiv de Munca si mai ales renuntarea la greva generala. Consider ca in conditiile actuale este inutil acest protest care afecteaza activitatea din domeniul aerian si confortul cetateanului", a declarat Iulian Matache.

Sindicalistii, solidari cu grevistii de la Romatsa - zeci de mii de oameni, asteptati pe strazi

Sindicalistii de la ROMATSA au anuntat luni vor declansa greva generala pe 1 septembrie 2015, de la ora 11.00, daca autoritatile nu vor rezolva pana atunci problemele cu care se confrunta salariatii, a anuntat luni Gabriel Tudorache, presedintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR)."Vom declara greva generala la nivelul RA ROMATSA, in toate subunitatile, incepand cu data de 1 septembrie 2015, ora 11.00, daca pana in acel moment organele statului abilitate nu vor reusi sa rezolve problemele pe care le avem la ROMATSA. Pot sa va spun ca sunt probleme de viata si de moarte la ROMATSA.

Deci nu e vorba de bani, nu e vorba de absolut nimic, ci chiar de viata si de moarte, de siguranta pasagerilor, de siguranta salariatilor ROMATSA. Avem un numar de peste 20 de procese pe care le-am intentat conducerii. Daca pana la 1 septembrie nu se gasesc solutii si organele statului nu iau absolut nicio masura, vom declansa aceasta greva generala asa cum am anuntat deja", a spus Gabriel Tudorache, liderul sindicatului.

Regia ROMATSA a depus, in data de 25 august, la Tribunalul Bucuresti, solicitare pentru constatarea nelegalitatii grevei angajatilor. Solicitarea a fost respinsa vineri de Tribunal. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Renunta angajatii Romatsa la greva generala? "Discutiile au fost mult mai constructive"

Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA se afla sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

ROMATSA are statut de regie autonoma autofinantata de importanta nationala, detine monopolul natural al serviciilor de trafic aerian si nu primeste de la bugetul statului sume pentru realizarea obiectului de activitate sau pentru realizarea programului de investitii si dezvoltare.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2786 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
jennifer
rank 1
Sa nu fie greva
sa le rezolve problemele sindicalistilor sa nu se joace cu traficul aierian.
Va rog sa rezolvati problemele si nu produceti stres calatorilor.
Va multumesc
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor