Editorial: Poftiti de ascutiti coasa, care n-aveti pistol!

Marti, 11 Mai 2010, ora 08:21
3866 citiri
Editorial: Poftiti de ascutiti coasa, care n-aveti pistol!

Nu e o instigare la violenta, ci la apararea integritatii fizice, de grup, de bloc si de gospodarie de subzistenta. Daca sindicatul politistilor nu se tine de glume - si a-i banui pe purtatorii de caschete de umor ar insemna sa manifestam noi insine un haz nebun -, vin vremuri interesante.

Invinsi psihic de masurile de austeritate bugetara fara precedent (sursa tututor relelor, daca avem cat de cat tinere de minte), politistii au pus pe site un comunicat pe cat de duios, prin dezvaluirea plenara a goliciunii sistemului primar de intarire a sigurantei cetatenilor, pe atat de ingrijorator.

Dupa ce vorbesc despre mii de ore de munca neplatite si catalogheaza drept "anticonsitutionala si asemanatoare sclaviei" utilizarea fortei de munca din MAI, isi invita sefii, niste egoisti incompetenti, sa suporte ei reducerea cheltuielilor, deoarece palmasii se confrunta cu ele de cand se stiu. Si vine artileria:

"Intr-o prima etapa politistii vor respecta cu strictete doar programul legal de lucru; fara exceptii si fara a considera solicitarile verbale ale sefilor directi, ori alte cerinte de a munci suplimentar, ca sa acopere cele peste 8.000 de functii lasate neincadrate. Raspunderea pentru cresterea imediata a infractionalitatii si a tuturor pericolelor sociale va reveni, in acest context, exclusiv guvernantilor. Politistilor le va fi greu sa deosebeasca violenta criminala de violenta sociala declansata de masurile guvernantilor si, pentru a respecta drepturile cetatenesti, se vor abtine de la unele interventii".

Trecand peste judecati generatoare de imagini dragi, de pilda gasti de hoti si cersetori care se intorc acasa din Italia, Spania si Franta pentru reintregirea familiei, dar mai ales stiind ca societatea romaneasca nu-si poate cumpara decat un grad de siguranta care incepe la 8 dimineata si se termina la 16, sa vedem cum arata extinderea excesului de zel limitat.

In spitale, cand sa inchida pacientii, chirurgii ar putea sa invite infirmierele la cusut, dar deoarece si ele au pierdut din leafa, vor suna acasa, poate s-a intors Gigel de la ora de biologie.

In instante, intr-o cauza de faliment, judecatorii vor respinge cererea finantelor si vor admite un amendament avocatesc care cere instituirea de sechestru asigurator pe conturile petentului, deoarece clientul a intrat in incapacitate de plata pentru ca n-a incasat niste rambursari.

Iata insa o poveste din viitor, careia ii vom fi cu totii martori: daca au inchis salile de judecata pentru ca nu li s-au platit sporurile, magistratii le vor deschide tuturor celor care vor contesta diminuarea veniturilor de la 1 iunie. Incepand cu ei insisi. Va este greu sa va imaginati finalul? Nici mie.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Bugetari greve proteste salarii, #pensionari greva, #politisti judecatori medici greve , #greva