Ziare.com

Grapini: Administratiile locale sa se descurce cu salvamarii

Marti, 23 Iulie 2013, ora 15:08

   

Grapini: Administratiile locale sa se descurce cu salvamarii
Ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a declarat, marti, ca va cere vicepremierului Dragnea, in sedinta de Guvern de miercuri, sanctionarea administratiilor locale responsabile de neplata salariilor salvamarilor, intrati in greva japoneza.

"Maine, in sedinta de guvern vor ridica problema sa putem devansa sa se vireze banii. De altfel, eu propun o sanctiune administratiilor locale, sa inteleaga ca ei raspund acolo nu numai de proiecte pe care vor ei sa le faca in interes personal, ci raspund si de niste oameni. Voi ridica problema catre vicepremier, domnul ministru Dragnea, care raspunde de administratia locala si voi cere acest lucru", a spus Grapini, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Salvamarii au intrat in greva japoneza

De asemenea, aceasta a spus ca primariile trebuiau sa depuna cererile de buget inca de la sfarsitul anului trecut, astfel incat sa exista bani pentru plata salariilor angajatilor.

"Daca banii sunt de la bugetul de stat trebuie sa stie ca trebuie sa depuna cererea pentru buget la sfarsitul anului pentru anul viitor. Eu nu aveam cum sa constitui buget daca nu am avut cerere. Cererea, spre exemplu, de la primaria Costinesti a venit acum doua saptamani. Asta se poate proba prin documente. Trebuiau trimise la sfarsitul anului trecut.

La fel s-a intamplat si anul trecut, cand au primit bani din fondul de rezerva al Premierului. Lucru care este ilegal. Eu nu fac nimic ilegal. Sa raspunda cine greseste. Primariile care au acum oameni neplatiti nu au decat sa isi gaseasca resurse sa plateasca si sa astepte rectificarea de pe 30 august", a declarat Maria Grapini.

Salvamarii intra in greva: Nu si-au primit salariile de doua luni

Aproape 400 de salvamari au intrat marti in greva japoneza, nemultumiti ca de la inceputul sezonului, de doua luni, nu si-au primit salariile. Acestia ameninta ca daca nu isi primesc banii vor intra in greva generala. Acesta nu este primul an in care salvamarii intra in greva, situatii similare inregistrandu-se si in anii anteriori.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 430 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor