Greva de la ROMATSA a fost anulata

Luni, 31 August 2015, ora 19:25
3195 citiri
Greva de la ROMATSA a fost anulata
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a anuntat luni seara ca greva anuntata pentru marti, 1 septembrie, a fost anulata.

"Maine greva nu va mai avea loc", a declarat Iulian Matache, in conditiile in care sindicalistii discuta de dimineata cu sefii ROMATSA.

"Am avut astazi doua teleconferinte, in pregatirea contingentei in situatia in care nu finalizam negocierile conform obiectivelor pe care le aveam. In momentul de fata am anuntat ca vom functiona la capacitate maxima si nu vor fi restrictii de zbor in spatiul aerian", a declarat luni seara liderul sindical Fanica Carnu.

La cateva minute dupa ce ministrul Transporturilor a facut anuntul, premierul Victor Ponta a reactionat pe o retea sociala. "Nu este greva la ROMATSA! Ma bucur ca ratiunea a castigat si oamenii care urmau sa zboare maine nu vor avea de suferit (si felicitari Ministrului Iulian Matache pentru rezolvarea primei crize din mandatul sau)! ", a scris Facebook Victor Ponta.

Sindicalistii de la ROMATSA afirmau luni ca au ajuns la un acord cu conducerea privind cele 14 revendicari pe care le-au prezentat, insa greva generala anuntata pentru marti nu poate fi anulata in absenta contractului colectiv de munca, pentru semnarea caruia intampina mai multe probleme.

Sindicalistii ROMATSA si conducerea s-au inteles pe revendicari, dar greva ramane valabila

Liderul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR), Gabriel Tudorache, declara ca angajatii ROMATSA sunt dispusi sa asigure 50 la suta si peste din traficul aerian, in caz ca nu va putea fi anulata greva generala, si au comunicat acest lucru Eurocontrol (Organizatia europeana pentru siguranta traficului aerian).

"Nu dorim sa deranjam pe nimeni. Nu e nimeni vinovat pentru situatia in care ne-a adus fostul director general", a spus Tudorache.

Reprezentantii ROMATSA anuntau duminica faptul ca negocierile continua si ca exista premisele gasirii unor solutii care sa duca la renuntarea la greva generala anuntata pentru 1 septembrie.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a cerut vineri sindicatelor ROMATSA, dupa demisia directorului general Aurel Stanciu, sa renunte la greva generala, apreciind ca protestul este inutil si afecteaza activitatea din domeniul aerian si "confortul cetateanului".

Directorul ROMATSA si-a dat demisia. Ministrul Transporturilor cere sindicatelor sa renunte la greva

Tribunalul Bucuresti a decis vineri ca intrarea angajatilor ROMATSA in greva generala de la 1 septembrie este legala, decizia putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Instanta a decis: Greva ROMATSA e legala. Aeroporturi blocate pe 1 septembrie (Video)

Controlorii de trafic aerian ROMATSA au anuntat in urma cu o saptamana ca vor intra in greva generala din 1 septembrie, daca cele 14 revendicari pe care le au nu vor fi solutionate, ei sustinand ca problemele lor sunt "de viata si de moarte" si privesc siguranta calatorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#greva romatsa anulata, #greva Romatsa 1 septembrie, #anulare greva ROMATSA , #greva
Comentarii
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
Tovarasi de la sindicate si cei din minister,s-au inteles si pupat