Greva foamei la Posta: Salariile directorilor au crescut de aproape 7 ori in doi ani - ce vor angajatii

Marti, 06 Mai 2014, ora 15:47
4433 citiri
Greva foamei la Posta: Salariile directorilor au crescut de aproape 7 ori in doi ani - ce vor angajatii

Membrii Sindicatului Lucratorilor Postasi din Romania (SLPR) vor organiza, incepand de miercuri, mai multe actiuni de protest, constand inclusiv in declansarea grevei foamei.

Principala revendicare a acestora este demiterea directorului general al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), Ion Smeeianu, si a directorului executiv al CNPR, Rosita Alexe.

Miercuri, 7 mai, vor fi organizate, incepand cu ora 11:00, pichete la prefecturile judetene din toata tara si la sediul Companiei Nationale Posta Romana din Bucuresti, in Bulevardul Dacia nr. 140.

De asemenea, duminica, 11 mai, incepand cu ora 10:00, in Piata Victoriei din Bucuresti, va avea loc un miting de protest, la care este estimata o participare de circa 5.000 de postasi.

Marti, 13 mai, va fi declansata greva japoneza in toata tara, iar joi, 15 mai, vor avea loc pichete la sediile oficiilor judetene de posta din toata tara si la sediul CNPR, incepand cu ora 10:00.

Greva foamei daca revendicarile vor fi ignorate

Din data de 19 mai, in cazul in care autoritatile competente ale statului vor ignora solicitarile sindicatului, liderii de sindicat, impreuna cu reprezentanti din structurile de conducere, vor intra in greva foamei, a anuntat, marti, intr-un comunicat remis Ziare.com, Matei Bratianu, liderul Sindicatului Lucratorilor Postasi din Romania.

Cea mai importanta revendicare a sindicalistilor este demiterea directorului general al CNPR, Ion Smeeianu, dar si a directorului executiv al companiei, Rosita Alexe.

Acestia mai cer sa se renunte la "guvernanta corporativa" si sa se revina la vechea forma de conducere si sa fie angajat imediat personalul necesar pe posturile vacante din operational, respectiv factori postali, agenti postali, oficianti, lucratori in tranzite.

De asemenea, se solicita acordarea unei cresteri salariale egale cu echivalentul inflatiei, in suma fixa, tuturor salariatilor, incepand cu data de 1 iunie, se mai mentioneaza in comunicat.

Este necesara si acordarea sporului de pana la 35% tuturor salariatilor care exercita atributiile aferente altui post sau altor functii, indiferent de numarul de

zile in care acopera activitatea celor care nu sunt prezenti la locul de munca.

Vezi in documentul de mai jos toate revendicarile Sindicatului Lucratorilor Postasi din Romania.

Salariul directorului general a crescut de aproape sapte ori in doi ani

Bratianu sustine ca salariile angajatilor obisnuiti ai Postei Romane au scazut in acest an cu 10%, in timp ce salariile "elitelor companiei" au crescut cu 18,5%, in medie.

"Directorul general Ion Smeeianu avea in 2012 un salariu brut lunar de 10.000 de lei (aproximativ 7.000 de lei net - n.red.), in timp ce in 2014 a ajuns la un venit net de 48.000. Fata de data de 31 mai 2012, cand erau 111 salariati in functii de conducere, la ora actuala sunt 220. In acelasi timp, in ultima perioada, au fost concediati 4.000 de salariati, disparand 10.000 de posturi din grila.

Din acest motiv, angajatii care au ramas sunt super-aglomerati, iar compania a pierdut 96% din piata de mesagerie, 97% din piata de curierat si 30% din piata de corespondenta", a spus Bratianu, citat de Agerpres.

In comunicatul amintit se mai precizeaza ca Sindicatul Lucratorilor Postasi din Romania protesteaza public fata de maniera de conducere, deosebit de agresiva, antisalariala si antisindicala practicata de Smeeianu.

"Este fara precedent in Romania ca un director general sa fi dispus cercetarea disciplinara pentru sute de salariati pentru ca au participat la un miting, dupa cum la fel de fara precedent, cel putin pentru Posta Romana pana la domnul Smeeianu, este si ca un director general sa-i telefoneze unui lider al unui sindicat national, cu amenintarea ca: 'nu e bine, domnu' Giurge, ai grija ce faci...'", spune Bratianu in comunicat.

C.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#greva foamei Posta Romana, #proteste Posta Romana, #salarii Posta Romana , #greva