Ziare.com

Greva in sanatate: Medicii nu vor lucra intre orele 8.00 - 10.00 (Video)

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 07:20

   

Greva in sanatate: Medicii nu vor lucra intre orele 8.00 - 10.00 (Video)
Personalul medico-sanitar participa luni, intre orele 8.00 si 10.00, la greva de avertisment organizata de Federatia Sanitas.

Negocierile cu Ministerul Sanatatii urmeaza sa fie reluate luni dupa-amiaza, pentru contractul colectiv de munca, deblocarea unor posturi si cresterea veniturilor.

"Federatia Sanitas are membri in toate unitatile medicale. Toate categoriile de persoanl medico-sanitar isi vor da maine (luni, n.r.) mana", a declarat pentru Mediafax prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi.

In cadrul grevei de avertisment se asigura o treime din serviciile medicale, in principal urgentele, timp de doua ore, dupa care tot persoanlul medico-sanitar isi reia activitatea. Policlinicile vor fi inchise in timpul grevei.

Marius Sepi a mai spus ca greva nu este impotriva pacientilor, care au de suferit in prezent "cand isi aduc de acasa medicamente, mancare, resouri", ca sa stea in spital.

Liderul sindical a mai amintit ca luni dupa-amiaza vor fi reluate negocierile cu Ministerul Sanatatii, in vederea semnarii contractului colectiv de munca la nivel de sector. Federatia mai urmareste sa obtina si cresterea veniturilor pentru personalul medico-sanitar si deblocarea a peste 1.200 de posturi in sistem.

Negocieri se mai vor desfasura marti si miercuri, incepand de joi pe termen nelimitat fiind programata greva generala.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1110 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor