Invatatoarea aflata in greva foamei: Atitudinea guvernantilor ma condamna la moarte

Duminica, 17 Octombrie 2010, ora 21:45
1903 citiri
Invatatoarea aflata in greva foamei: Atitudinea guvernantilor ma condamna la moarte
Foto: Eveniment de Olt

Cristiana Anghel, invatatoarea aflata in greva foamei de peste 50 de zile, ii transmite liderului PD-L Adriean Videanu ca atitudinea guvernantilor este cea care o condamna la moarte si precizeaza ca ministrul Daniel Funeriu a vizitat-o o singura data.

"Eu ii spun domnului Videanu ca eu sunt o singura persoana, care se vede, deci este la suprafata. Este o crima ceea ce se intampla, iar prin atitudinea celor care guverneaza, care ma lasa de 54 de zile sa rabd de foame si sa-mi pun sanatatea si viata in pericol nu fac decat sa ma condamne la moarte", a afirmat Anghel, intr-o interventie la Realitatea Tv.

Conform sursei citate, invatatoarea a mai spus ca ministrul Daniel Funeriu a vizitat-o o singura data, prilej cu care i-a adus un bonsai si i-a spus ca va incerca sa-i rezolve protestul pe cale legala.

Prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, a declarat, duminica, in legatura cu situatia invatatoarei Cristiana Anghel, ca modalitatea de protest prin intrarea in greva foamei nu este o solutie pentru rezolvarea problemelor individuale, iar PD-L a facut pana acum "demersul corect".

Videanu a fost intrebat ce face PD-L in mod concret fata de cazul invatatoarei Cristiana Anghel, aflata de peste 50 de zile in greva foamei. "PD-L cred ca a facut demersul corect. Ministrul Educatiei care are responsabilitatea din acest punct de vedere a fost si este in contact cu doamna in ideea de a gasi solutii", a spus Videanu.

"Datoria Guvernului este aceea de a discuta permanent si a-i convinge pe cei care sunt in astfel de situatii ca solutia intrarii in greva nu rezolva problema. Daca nu ai de unde sa dai sa rezolvi aceasta problema va trebuie sa faci eforturile de explicare astfel incat fiecare sa inteleaga, pentru ca fiecare are o problema personala. La urma urmei, ce ar fi ca 22 de milioane de romani sa intre in greva foamei pentru rezolvarea problemelor? Nu este aceasta o modalitate", a mai sustinut liderul PD-L.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a cerut, sambata, delegatilor la Congresul PSD ca, in semn de solidaritate, sa aplaude demersul invatatoarei aflata in greva foamei. Ulterior, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a solicitat in cadrul Congresului sa se aprobe un apel catre Cristiana Anghel de a renunta la aceasta forma de protest, cerandu-le delegatilor din Olt si Caracal sa-i transmita acesteia aprecierea si solidaritatea partidului.

Cateva ore mai tarziu, Cristiana Anghel, intr-o interventie la RTV, a multumit fostului sef de stat Ion Iliescu si PSD pentru solidaritatea cu cazul sau, dar a precizat ca nu va raspunde apelului acestora de a renunta la forma sa de protest.

"As vrea sa-i multumesc domnului Iliescu din suflet ca s-a gandit la mine, si s-a gandit, sunt convinsa, ca un om pentru ca in momentul de fata nu mai are parghii de putere ca sa poata sa actioneze. Ii multumesc din suflet inca o data si multumesc din suflet tuturor celor din partid care sunt alaturi de mine. Dar poate ca am sa-i dezamagesc, am 54 de zile in care nimeni n-a miscat nimic pana acum. Pur si simplu au venit doua-trei persoane, s-au interesat de sanatatea mea, apoi au plecat, au fost si-au mancat, si-au sarutat copii inainte de a se culca, au stat cu familiile lor si prea putin i-a interesat ca exista in aceasta tara un cetatean care protesteaza la modul acesta. Iertati-ma, nu pot sa renunt. Pana cand legea nu va fi aplicata nu pot sa renunt. Este o conditie minima de a simti ca nu mai sunt umilita (...) Atata timp cat mai am inca o speranta, cel putin in Dumnezeu, si atata timp cat organismul meu inca mai rezista, nu voi renunta. Mi s-ar parea ca tot ce am facut pana acum a fost in zadar", a explicat Cristiana Anghel.

"Noi clamam si spunem ca suntem intr-un stat de drept, fiecare are o responsabilitate trasata prin Constitutie, nu se poate ca un partid s-o calce in picioare si celelalte partide sa nu sesizeze CCR sau instanta ca acel partid e neconstitutional atata timp cat nu respecta Constitutia", a mai afirmat invatatoarea.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#greva foamei Cristiana Anghel, #Adriean Videanu , #greva