Medicii ameninta cu greva generala si cu demisia in bloc (Video)

Joi, 20 Iunie 2013, ora 13:17
3901 citiri
Medicii ameninta cu greva generala si cu demisia in bloc (Video)
Foto: Arhiva

Reprezentantii sistemului medical din Romania, reuniti joi la o conferinta de presa la Bucuresti, ameninta cu proteste de amploare si cu demisia in masa.

Profesionistii din Sanatate sunt nemultumiti de nivelul salariilor din Sanatate. Acestia sustin ca s-au saturat de promisiuni fara niciun rezultat si ca, de la 1 iulie, vor intra in greva generala.

De asemenea, acestia iau in calcul si o posibila demisie in bloc a cadrelor medicale din toate spitalele din tara, transmite Romania TV. Organizatiile profesionale ale medicilor, sindicatele si asociatiilor pacientilor, intrunite joi, vor stabili un calendar al activitatilor de proteste in doua saptamani.

"Ne-a ajuns cutitul la os, nu se mai poate accepta actuala situatie, medicii sunt blamati, au salarii mici, se face Justitie in direct la televizor, desi exista o prevedere in legea 95 potrivit careia Colegiul Medicilor trebuie sa fie informat pentru a incepe urmarirea in cazul unui medic", a spus Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor, in cadrul intrunirii.

Acesta a dat exemplul recent Slovaciei, unde 2.000 de medici au demisionat, la sfarsitul anului 2011, blocand functionarea a 15 spitale publice importante. Guvernul slovac a decretat stare de urgenta si a fost nevoit sa gaseasca solutii pentru dezastrul ce se anunta.

"In Slovacia, sistemul a fost blocat prin greva a 21% din medici. Au spus ca aduc medici din strainatate si ca vor plati tratamentul pacientilor la clinici din Ungaria sau Austria, insa in momentul in care au realizat ca doar patru medici straini au venit sa se angajeze in sistem si ca banii cheltuiti pe tratamentele in strainatate erau de noua ori mai mari, au decis sa ia masuri, a explicat Astarastoae.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#greva generala medici Romania, #demisie masa medici Romania, #medici romani ameninta proteste , #greva