Ziare.com

Minerii din Valea Jiului au renuntat la protest

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 22:30

   

Minerii din Valea Jiului au renuntat la protest
Protestul minerilor de la exploatarile Paroseni, Petrila si Uricani s-a incheiat vineri seara, in jurul orei 21,00, dupa ce sindicatele si ortacii au fost de acord cu prevederile din contractul semnat in cursul zilei de Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului privind preluarea carbunelui extras de la cele trei exploatari de catre termocentralele Midia si Paroseni.

Contractul cadru negociat vineri intre reprezentantii Societatii Nationale Inchideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) si cei ai Complexului Energetic Hunedoara (CEH) pare a fi unul bun, a declarat vineri, la Paroseni, presedintele Sindicatului 'Huila', Laszlo Domokos.

Minerii protesteaza in subteran: 1.100 de ortaci au intrat in greva foamei

"Contractul prevede preluarea cantitatii de carbune pana la sfarsitul anului 2013. Pretul pe luna aceasta este stabilit la 57 de lei/Gcal. Pentru lunile viitoare pretul se va stabili in baza unor acte aditionale si a unui algoritm de calcul care ia in considerare pretul mediu pe terte piete, plus transportul.

Dupa parerea mea este o forma buna de contract, daca el contine aceste clauze care mi s-au spus", a afirmat liderul sindical.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 391 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor