Protest extrem la CE Oltenia: 40 de angajati si sindicalisti au intrat in greva foamei

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 09:33
2626 citiri
Protest extrem la CE Oltenia: 40 de angajati si sindicalisti au intrat in greva foamei
Foto: site CE Oltenia

Zeci de angajati de la Complexul Energetic Oltenia au intrat marti in greva foamei, nemultumiti de felul in care decurg negocierile cu conducerea institutiei pe tema majorarii salariilor de la 1 ianuarie 2018.

Protestul are loc pe platoul din fata sediului companiei, din Targu Jiu, relateaza Digi24.

40 de angajati, printre care si lideri de sindicat, au intrat in greva foamei, inclusiv presedintele Sindicatului Mine Energie - Oltenia, Gabriel Caldaruse.

Intr-o interventie telefonica la Digi24, acesta a declarat ca principalele nemultumiri sunt legate de majorarile salariale care ar putea fi amanate, dar si de felul in care angajatii sunt "sfidati" de conducere, care urmareste "alte interese".

"Totul a culminat cu ziua de ieri, cand am avut discutii cu colegii din sindicat si cu presedintele director general", a spus Caldaruse.

Liderul sindical a dezvaluit ca directorul a promis ca va rezolva problema in cadrul unei comisii de negociere care va avea loc la ora 14.

"Spre surprinderea noastra, ca un gen de sfisare la adresa colegilor, presedintele a plecat la 14 fara 15 minute din sediul companiei si nu a dorit sa participe la comisia de negociere", a spus Caldaruse.

Liderul sindical s-a aratat convins ca celor deja intrati in greva foamei li se vor alatura si alti colegi.

"Dorim ca lucrurile sa nu degenereze si problemele sa fie rezolvate respectand legislatia si limita de salarii. Ce se intampla priveste orice alt fel de interes, numai interesul salariatilor e dat la o parte", a mai spus Caldaruse.

Intrebat in ce conditii ar inceta greva foamei, liderul sindical a dat de inteles ca protestatarii asteapta decizii concrete, nu doar promisiuni.

"Niciodata nu vom renunta daca va fi facuta o promisiune pentru o discutie, vom renunta daca avem certitudinea ca aceste probleme vor fi rezolvate", a subliniat presedintele Sindicatului Mine Energie - Oltenia.

Premierul Mihai Tudose s-a aflat, sambata, in Valea Jiului, unde a discutat cu sindicalistii si cu conducerile Complexului Energetic Hunedoara si CE Oltenia despre minerit, retehnologizare, siguranta oamenilor si despre aducerea exploatarii in zona de competitivitate.

Premierul a declarat ca nu vrea sa mai importam carbuni si a anuntat ca nu va mai inchide mine, ba chiar se vor deschide unele noi.

Amintim ca la inceputul lunii octombrie doi mineri au murit intr-un accident la Mina Lupeni din Valea Jiului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#greva foamei CE Oltenia , #greva