Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Puteti merge linistiti cu avionul in minivacanta, ca nu e greva la Romatsa. Dar dupa Rusalii ar putea fi reluata

Miercuri, 31 Mai 2017, ora 20:40
3292 citiri
Puteti merge linistiti cu avionul in minivacanta, ca nu e greva la Romatsa. Dar dupa Rusalii ar putea fi reluata
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul sindicatului Romatsa, Gabriel Tudorache, a anuntat, miercuri, ca angajatii institutiei nu vor fi in greva in perioada minivacantei de Rusalii, insa, daca vor exista disfunctionalitati, vor adopta din nou aceasta forma de protest dupa zilele libere.

"Desi ne confruntam cu aceste aspecte, vrem sa informam toti pasagerii si cetatenii ca vacanta care urmeaza in perioada 1 - 5 iunie nu va fi afectata de nicio greva generala. Chiar mai mult, inclusiv inca doua-trei zile cel putin, suta la suta nu se va pune problema unei greve generale, nu au de ce suferi cetatenii Romaniei pentru incompententa si poate chiar reaua credinta a celor care se fac vinovati de ceea ce se intampla aici", a declarat Gabriel Tudorache.

Liderul sindical sustine ca greva generala va fi reluata dupa minivacanta de Rusalii, daca in acest timp vor aparea disfunctionalitati.

"In cazul in care vor aparea disfunctionalitati in ceea ce priveste transmiterea tuturor documentelor catre forurile internationale, in mod cert dupa cele doua-trei zile de dupa vacanta, vom anunta greva generala din nou", a subliniat Tudorache.

El a solicitat autoritatilor sa ia masurile necesare pentru ca salariatii Romatsa si siguranta traficului aerian sa nu mai fie puse "in pericol".

"Efectul Romatsei, daca nu vor fi trimise aceste documente sau s-ar trimite altele decat cele la care am lucrat, adica schimbate total fata de acel plan de management eronat trimis in 2014, s-ar ajunge la falimentul Romatsei.

Romatsa s-ar inchide initial nu din cauza documentului, ci pentru ca s-ar pune in pericol siguranta traficului aerian", a mai spus liderul sindicatului Romatsa.

Marti, in timpul celor patru ore de greva a sindicalistilor Romatsa, sase zboruri operate de compania low-cost Ryanair au fost anulate, 18 curse ce trebuiau sa aterizeze pe aeroportul Henri Coanda au avut intarzieri de pana la trei ore, in timp ce alte 16 curse ce trebuiau sa decoleze au avut intarzieri de aproape doua ore si jumatate, potrivit datelor de pe site-ul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), care opereaza aeroportul din Otopeni.

Controlorii de trafic aerian sunt nemultumiti ca nu a fost incheiat un nou contract colectiv de munca (CCM), desi negocierile se poarta din februarie 2016.

Citeste si Nu este exclusa o noua greva la Romatsa. Cuc da vina pe Guvernul Ciolos, desi a facut parte din el. Sindicalistii il contrazic

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#greva controlori trafic aerian Romatsa , #greva
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Prea târziu! Biletele au fost anulate! Înc-o creacă tăiată de sub pi