Sindicalistii, solidari cu grevistii de la Romatsa - zeci de mii de oameni, asteptati pe strazi

Miercuri, 26 August 2015, ora 13:55
3232 citiri
Sindicalistii, solidari cu grevistii de la Romatsa - zeci de mii de oameni, asteptati pe strazi

Alianta Nationala a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex" se solidarizeaza cu salariatii ROMATSA, care au anuntat ca intra in greva generala pe 1 septembrie, anuntand la randul sau ca a inceput demersurile pentru a declansa actiuni de protest la aceasta data.

Biroul Executiv al Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex", reunit miercuri in sedinta extraordinara, a hotarat, in spirit de solidaritate cu salariatii ROMATSA, sa demareze procedurile de sustinere prin actiuni de protest, se arata intr-un comunicat al aliantei sindicale.

Reprezentantii "Sed Lex" spun ca au scopuri comune cu angajatii ROMATSA in "depolitizare si profesionalizare institutionala" si in "incercarea de a limita intimidarea si incalcarea drepturilor sindicale de catre cei care conduc companii private, institutii publice etc.".

El a precizat ca este vorba despre mobilizarea a 400 de sindicate.

Controlorii de trafic aerian, aproape de greva generala - la Aeroportul Otopeni nu se stie nimic

"In functie de cat de rapid vom reusi sa parcurgem pasii legali, la nivel national, in toate institutiile si companiile in care Alianta 'Sed Lex' are sindicate, speram ca aproximativ 85.000 de salariati ai sistemului bugetar sa participe la aceasta actiune", se mai spune in comunicatul aliantei.

Alianta Nationala a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex" are in componenta mai multe organizatii sindicale din toate segmentele de activitate din domeniul bugetar, respectiv federatiile nationale ale sindicatelor din Finante, Administratia Locala, Muncii si Protectiei Sociale, Statisticienilor din Romania, Politistilor "Sed Lex" si din Mediu.

Alianta reprezinta un numar de 185.000 de angajati.

Solutie pentru criza de la Romatsa: Seful institutiei primeste un post la Ministerul Transporturilor (Video)

Controlorii de trafic aerian ROMATSA au anuntat luni ca vor intra in greva generala din 1 septembrie, daca cele 14 revendicari pe care le au nu vor fi solutionate, ei sustinand ca problemele lor sunt "de viata si de moarte" si privesc siguranta calatorilor.

Luni, sindicalistii de la ROMATSA au discutat cu ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

La iesirea din sediul Ministerului Transporturilor, Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicalistilor din Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), a spus ca nu mai exista alta solutie decat sa ceara sprijinul societatii civile, pentru ca se lupta cu "un sistem bolnavicios".

Angajatii ROMATSA il acuzau pe directorul Aurel Stanciu ca nu a respectat nimic din ceea ce sindicalistii au stabilit, in scris, cu Ministerul Transporturilor.

Directorul general al ROMATSA, Aurel Stanciu, declara la randul sau ca sindicatele au avut o pozitie inflexibila privind solicitarile angajatilor si ca unele dintre acestea "exced prevederile legale".

Aurel Stanciu a fost numit in functia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, printr-o decizie semnata de premierul Victor Ponta si publicata marti in Monitorul Oficial.

Citeste si:
Strategia PSD în cazul în care moțiunea de cenzură trece. „Vrem alegeri anticipate”
Strategia PSD în cazul în care moțiunea de cenzură trece. „Vrem alegeri anticipate”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară, 28 septembrie, la România TV, că social-democrații nu vor face o propunere de premier în cazul în care moțiunea de cenzură va...
Kelemen Hunor, previziuni sumbre: „Criza politică, până la urmă, faţă de criza ce ne aşteaptă în această iarnă la preţul energiei electrice şi la gaze, este minoră”
Kelemen Hunor, previziuni sumbre: „Criza politică, până la urmă, faţă de criza ce ne aşteaptă în această iarnă la preţul energiei electrice şi la gaze, este minoră”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 28 septembrie, că actuala criză politică este "minoră" faţă de criza care va fi generată de creşterea preţurilor la energie și gaze....
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii
MUCALITUL
rank 5
3195
rank 5
Pe astia nu are cine-i plati cu 50 lei/zi sa vina la demonstratie de