100 de noi cazuri de gripa porcina in Romania, in ultimele 24 de ore

Sambata, 14 Noiembrie 2009, ora 15:53
1404 citiri
100 de noi cazuri de gripa porcina in Romania, in ultimele 24 de ore

Numarul total de imbolnaviri cu gripa porcina in Romania a ajuns la 1.256, in intervalul vineri, ora 12:00, sambata, ora 12:00 fiind confirmate 98 de noi cazuri, dintre care 36 doar in Bucuresti, arata ultimul bilant al Ministerului Sanatatii.

Astfel, potrivit comunicarii ministerului, 36 de cazuri au fost confirmate in Capitala, opt imbolnaviri cu H1N1 in judetul Harghita, cate sase in Vaslui si Prahova si cate cinci cazuri noi in judetele Cluj, Dambvita, Galati si Maramures.

In urma confirmarii cazurilor de gripa A/H1N1 in colectivitati scolare in ultimele 24 de ore si in functie de investigatiile epidemiologice realizate s-a luat decizia suspendarii pentru sapte zile a orelor la clase din liceele Emil Racovita, Iulia Hasdeu, George Cosbuc, Henri Coanda, la Grupul scolar Dimitrie Gusti si scolile generale nr. 56,118, 181 si 175 din Capitala.

In Cluj vor fi de asemenea suspendate orele la Liceul pentru persoane cu deficiente de vedere, in Dolj la clase din scoala generala din comuna Podari si la scolile generale nr. 2 si 32 din Craiova, in Galati la liceul Emil Racovita si liceul de Marina, iar in Giurgiu la scoala Generala nr. 4.

De asemenea, sunt suspendate cursuri in clase din liceele Marton Aron si Karoli Ianos din Harghita, scoala generala nr.9 si liceul Economic din Suceava si la liceul Mihai Eminescu din Vaslui.

La Colegiul National Cantacuzino s-a luat decizia inchiderii unitatii scolare pentru sapte zile. De asemenea, va fi inchisa pentru sapte zile gradinita particulara Little Paradise din comuna Scheia, judetul Suceava.

In cazul liceelor Marin Preda, Goethe si Mihai Viteazu din Capitala s-a luat decizia amanarii reluarii activitatii pana pe 20 noiembrie. Aceeasi masura a fost aplicata si in cazul liceului Gh. Chitu din Dolj, Colegiului National Octavian Goga din Harghita si la liceul stefan Procopiu din Vaslui. In scolile nr. 34 din Craiova si Ghindauani din Neamt s-a luat decizia amanarii reluarii activitatii unor clase pana pe 20 noiembrie.

Comitetul de coordonare pentru supravegherea imbolnavirilor prin AH1N1 a recomandat, luni, limitarea calatoriilor in afara si in interiorul Romaniei, precum si a deplasarilor scolare si extrascolare.

De asemenea, s-a decis ca Institutul de Boli Infectioase Matei Bals sa recolteze probe doar de la persoanele care prezinta semne clare ale imbolnavirii cu AH1N1.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din Romania a fost confirmat pe 23 mai, la o tanara intoarsa din SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#gripa porcina, #gripa porcina Romania , #gripa porcina