253 de romani, diagnosticati cu gripa porcina

Luni, 17 August 2009, ora 12:34

   

253 de romani, diagnosticati cu gripa porcina
Numarul pacientilor diagnosticati cu gripa porcina in Romania a ajuns la 253 dupa ce Ministerul Sanatatii a confirmat existenta a 31 de cazuri noi in ultima saptamana.

Starea de sanatate a celor 31 de pacienti este buna, inregistrandu-se forme usoare de boala, potrivit unui comunicat al ministerului Sanatatii.

Din cele 31 de cazuri confirmate de Institutul National Cantacuzino, 17 au fost identificate in Bucuresti, cate doua cazuri in judetele Calarasi, Ilfov, Iasi si Prahova si cate un caz in Brasov, Galati, Mures, Sibiu, Suceava si Timisoara.

Pacientii depistati cu gripa porcina in ultima saptamana s-au intors din Spania, Anglia, Grecia, Bulgaria, SUA si Africa de Sud.

Primul caz de infectare cu virusul A(H1N1) din Romania a fost confirmat pe 23 mai, la o tanara intoarsa din SUA.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1017 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
kjhoy
rank 1
jaleeee!!!
avand in vedere ca ministrul sanatatii si invatamantului nu au elaborat o norma prin care elevii veniti din vacante sa vina la scoala cu o adeverinta prin care sa certifice ca nu sunt purtatori de virus "porcin", explozia gripei porcine va fi devastatoare la inceperea anului scolar... pana si republica moldova areonorma in acest sens... la noi ce se doreste?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor