A doua romanca infectata a refuzat sa completeze declaratia de sanatate

Luni, 01 Iunie 2009, ora 16:24
1320 citiri
A doua romanca infectata a refuzat sa completeze declaratia de sanatate
Foto: Reuters

Femeia de 28 de ani, venita de la New York pe 29 mai si diagnosticata ca fiind al patrulea caz de gripa porcina de pe teritoriul Romaniei, a refuzat sa completeze, la intoarcerea in tara, declaratia privind starea de sanatate, sustin surse din Ministerul Sanatatii.

Acesta nu a fost primul refuz de acest fel, motiv pentru care, printre noile masuri anuntate, luni, de minister se numara aceea ca toti calatorii ajunsi in Romania din Mexic, SUA si Canada sa completeze obligatoriu declaratia privind starea de sanatate, in caz contrar riscand amenda si chiar inchisoare, de la o luna la doi ani.

Pe de alta parte, pasagerii care se intorc din SUA pe Aeroportul "Henri Coanda" din Capitala, cu noile curse directe introduse luni, vor fi supusi unui control epidemiologic inainte de coborarea din avion, au precizat reprezentantii Ministerului Sanatatii.

"Toti pasagerii care vor veni cu aceste curse directe, ale companiei Tarom, vor fi consultati de medicii specialisti, pentru a determina daca prezinta chiar si cele mai mici simptome ale infectarii cu virusul gripal A/H1N1, cum ar fi secretii nazale apoase sau rosu in gat", au precizat, luni, reprezentantii ministerului.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a subliniat ca aceste noi masuri au fost luate deoarece foarte multi pasageri care au ajuns in Romania din tarile afectate de virus au refuzat sa competeze chestionarul legat de starea de sanatate, care se distribuie in aeroporturi si in avion.

Tanara de 28 de ani si mama acesteia, in varsta de 56 ani, care a contractat virusul de la fiica, prin transmitere secundara, sunt cele noi cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, anuntate luni de autoritati.

Cele doua paciente sunt internate la Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals", unde s-a inceput administrarea terapiei cu antivirale. Starea generala a celor doua femei este buna.

In acest moment, bilantul cazurilor de infectare cu virusulul A/H1N1 in Romania a ajuns la cinci.

In ultimele 24 de ore, la nivel european, au fost confirmate 32 de cazuri noi de gripa A/H1N1, totalul ajungand la 557. Cele 32 de cazuri noi au fost inregistrate astfel: primul caz in Cipru, 2 cazuri in Belgia, 15 in Marea Britanie, 5 in Germania, 6 in Franta si cate un caz in Finlanda, Suedia si Irlanda.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#romanca gripa porcina, #gripa porcina, #gripa porcina Romania, #epidemie gripa porcina, #virus gripa porcina , #gripa porcina