Adrian Streinu Cercel: Am demisionat din motive personale

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 15:50
2293 citiri
Adrian Streinu Cercel: Am demisionat din motive personale

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals, a refuzat sa-si motiveze demisia din functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii altfel decat invocand "motive personale".

Cercel a sustinut in continuare ca demisia sa nu are legatura cu acuzatiile aduse de presedintele Traian Basescu sau cu evolutia gripei porcine, ci este o chestiune strict personala.

Directorul Institutului Matei Bals din Capitala a fost convocat, marti, in fata Comisiei de Sanatate a Camerei Deputatilor pentru a da explicatii referitoare la evolutia gripei porcine in Romania si masurile luate pentru a stopa extinderea contaminarilor.

Horia Cristian, deputat PNL si secretarul comisiei de Sanatate din cadrul Camerei Deputatilor a declarat, pentru Ziare.com, ca directorul institutului Matei Bals nu a fost convocat pentru a da socoteala in legatura cu motivele demisiei sale, ci pentru a discuta despre o serie de masuri de combatere a gripei porcine.

"Adrian Streinu Cercel nu a fost invitat in calitatea sa executiva, ci in calitate de specialist, au fost discutii pur tehnice. Acesta ne-a prezentat masurile privind limitarea si combaterea gripei noi, pe care trebuie sa le luam in urmatorii doi ani. Avem nevoie de 200 de milioane de euro pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemice", a declarat, Horia Crisan.

Nici Rodica Nassar, membru al comisiei, nu a vrut sa raspunda intrebarilor jurnalistilor curiosi in legatura cu motivele demisiei lui Adrian Streinu Cercel.

Tot in cursul zilei de mari, in jurul orei 17:30, Adrian Streinu Cercel este asteptat la palatul Cotroceni pentru a participa la o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), convocata de presedintele Traian Basescu.

Vaccinul romanesc, mai sigur ca cele din import

Streinu Cercel a tinut sa precizeze ca vaccinul creat de Institutul Cantacuzino este de o calitate foarte buna si are chiar mai putine reactii adverse decat alte produse similare din import, iar administrarea acestuia ar putea incepe pe 26-27 noiembrie, conform planului intocmit de Institut.

Acesta a apreciat ca dezvoltarea vaccinului romanesc impotriva gripei porcine "este in grafic", la fel ca alti producatori mondiali, si ca nu se pune in niciun caz problema importului.

Fostul secretar de stat din Ministerul Sanatatii a tinut sa repete masurile standard de protectie contra infectarii cu virusul AH1N1, printre care se numara spalatul mainilor cu apa si sapun, spalatul fetei si al nasului, autoizolarea si anuntarea de urgenta a medicilor.

Citește și:
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Guvernul condus de Nicolae Ciucă s-a confruntat încă de la început cu scandaluri privind acuzații de plagiat, care au condus până la demisii din partea mai multor miniștri, în timp ce...
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Senatoarea Diana Şoşoacă a adus acuzații grave la adresa liderului AUR George Simion în timpul protestului de duminică, 2 octombrie, din Piața Victoriei din București. Senatoarea și-a...
Comentarii
W
www.ziua.ro/display.php?data=2006-05-17&id=199704
rank 1
www.ziua.ro/display.php?data=2006-05-17&id=199704