Balurile Bobocilor, interzise din cauza gripei porcine?

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 22:43
958 citiri
Balurile Bobocilor, interzise din cauza gripei porcine?

Prefectul de Vaslui, Ciprian Iftimoaie, a solicitat, miercuri, Inspectoratului Scolar Judetean, ca in toate unitatile de invatamant sa fie achizitionate masti de protectie si, totodata, sa interzica organizarea Balurilor Bobocilor pentru a preveni raspandirea gripei porcine.

"Achizitionarea a cate 500 de masti in fiecare unitate scolara este practic imposibila, avand in vedere ca elevii tremura de frig in clase si nu sunt bani de combustibil, cu atat mai putin se vor gasi resurse financiare pentru achizitionarea de masti de protectie in fiecare scoala. Totul depinde de sprijinul autoritatilor locale, dar stim deja ca bugetele sunt goale", a spus prefectul.

"Despre organizarea balurilor, ce sa spun, sunt evenimente pe care elevii le asteapta, au muncit la pregatirea acestora, nu putem sa le interzicem. Profesorii trebuie sa faca un triaj, daca sunt elevi bolnavi, trebuie sa ramana acasa, dar nu putem interzice organizarea lor", a declarat miercuri, Mihaela Cososchi.

Aceasta a precizat ca singurul lucru care se poate face este ca profesorii care sunt de serviciu la nivelul scolilor sa efectueze un triaj al elevilor pentru a depista posibilele cazuri si verifica daca absentele elevilor sunt legate de imbolnavirea cu virusul A/H1N1.

Dupa confirmarea a doua cazuri de gripa noua la nivelul judetului si alte zece suspiciuni, prefectul judetului a convocat miercuri Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.

"Au fost luate toate masurile de precautie in vederea limitarii raspandirii virusului A/H1N1. A fost restrictionat accesul in unitatile spitalicesti, au fost achizitionate echipamentele de protectie si se continua campania de informare a populatie privind gripa noua. Am solicitat tuturor serviciilor publice deconcentare sa achizitioneze, in limita fondurilor existente, masti de protectie si substante dezinfectante pe baza de alcool izopropilic in special pentru personalul de la birourile de relatii cu publicul", a declarat miercuri, prefectul Ciprian Iftimoaie.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Balul Bobocilor gripa porcina, #gripa noua scoli, #Balul Bobocilor interzis, #AH1N1 scoli , #gripa porcina