Basescu: Sistemul medical este pregatit sa trateze toate cazurile de gripa porcina

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 13:58
1499 citiri
Basescu: Sistemul medical este pregatit sa trateze toate cazurile de gripa porcina

Presedintele Traian Basescu a sustinut, miercuri, in timpul vizitei de la uzina Dacia, ca sistemul medical romanesc este pregatit sa trateze toate cazurile de gipa noua, cu conditia ca oamenii sa anunte imediat imbolnavirile.

"Toata Europa este bantuita de gripa. Nu avem cum sa evitam pandemia pentru ca este in dezvoltare in toata Europa, incepand de la frontiera de nord si de est cu Ucraina, unde sunt 200.000 de cazuri, este si o mortalitate ridicata. Eu cred ca sistemul medical romanesc este pregatit sa trateze toate cazurile, cu conditia ca oamenii sa anunte imediat", a declarat presedintele Traian Basescu.

Presedintele a fost felicitat, de ziua sa de nastere, de angajati ai societatii Dacia si s-a declarat surprins sa vada ca oamenii de acolo stiau ca este ziua lui.

Intrebat de jurnalisti cum isi serbeaza ziua de nastere, seful statului a raspuns: "La Dacia. E motiv de sarbatoare sa fiu la Dacia, pentru ca este o unitate care a mers bine pe timp de criza". "Am primit un buchet de flori la sosire. M-a surprins sa ajungi intr-o uzina si sa constati ca oamenii stiu ca e ziua ta", a adaugat Traian Basescu. Presedintele a mai spus ca seara o va petrece in sanul familiei: "O sa fiu cu familia, cu siguranta".

Presedintele Traian Basescu a convocat, mati, o sedinta a CSAT, pentru a analiza evolutia gripei AH1N1 si masurile propuse de catre Guvernul. Luni, in timpul unei intalniri cu presa locala desfasurata la Palatul Cotroceni, Traian Basescu afirma ca, in opinia sa, nu este necesar ca Romania sa importe doze de vaccin impotriva virusului A/H1N1, sustinand ca Institutul Cantacuzino are deja un milion de doze.

Seful statului a criticat atunci ultimele declaratii ale secretarului de stat Streinu-Cercel, potrivit carora situatia propagarii virusului gripei noi ar impune importul de doze de vaccin.

"M-a alertat declaratia secretarului de stat Streinu-Cercel, care pravalea apocalipsa peste Romania si impunea importul imediat de vaccin antigripal.

Romania nu va importa niciun vaccin, avem in acest moment la Institutul Cantacuzino un milion de doze, iar in zece zile putem avea inca un milion. Doar opt tari din Europa produc acest vaccin, iar Romania este una dintre ele", a spus seful statului la intalnirea cu reprezentanti ai unor televiziuni locale.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Traian Basescu gripa porcina, #Romania pregatita tratament porcina , #gripa porcina