"Caracarita " industriei vaccinurilor - De la cititori

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 17:24
1300 citiri
"Caracarita " industriei vaccinurilor - De la cititori

Cine nu a auzit de expresia "uite popa, nu e popa" sau de altele asemanatoare, care vor sa explice faptul ca sunt lucruri, uneori, chiar si persoane, care dispar intr-un anume moment, pentru ca sa reapara dupa un timp oarecare. Asa se intampla, din pacate, cu gripa porcina care, iata, a reaparut in Romania, dupa cateva luni de pauza.

Pe de-o parte, Ministerul Sanatatii ne linisteste, spunandu-ne ca nu trebuie sa ne facem griji, nu este o situatie grava, nu e cazul unei epidemii, dar ca, totusi, s-au inregistrat, pana in prezent, 16 cazuri, din care 13 cu tulpina A/H1N1, doua situatii cu tulpina de tip B si una cu A/H3N2.

Nu exista epidemie de gripa porcina in Romania - consilier al ministrului Sanatatii

Pe de-o parte mass-media romaneasca anunta, din cand in cand, la anumite ore de audienta maxima, cate un posibil caz de gripa porcina. Cat este adevar si cat reprezinta minciuna din informatiile publice nimeni nu poate sti. Ce se ascunde in spatele acestor informatii e greu de zis.

Gripa porcina - Ce este, cum ne ferim si cum o tratam

Unii chiar se intreaba daca se vor mai face cateva milioane de vaccinuri, cheltuindu-se miliarde de euro. Nu e asa de greu de aflat cine le face, cine le vinde si unde vor ajunge aceste medicamente, ci cat si mai ales ce forte stau in spatele acestor actiuni.

In plus, nu e de mirare faptul ca oamenii au ajuns sa priveasca cu mare suspiciune ceea ce se intampla in industria vaccinurilor romanesti si nu numai. Cu sau fara licenta, zilnic, apar in farmacii tot felul de vaccinuri.

"E important ca oamenii sa se vaccineze", declara secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, medicul Adrian Streinu-Cercel in toamna anului 2009. S-a realizat o anume isterie nationala, s-au facut milioane de vaccinuri, s-au cheltuit sume enorme de bani, desi Romania se pregatea sa intre in valul crizei economice mondiale. Ce s-a intamplat cu vaccinurile si cu banii nu se stie.

In luna decembrie 2009, m-am trezit in birou cu medicul care a inceput sa-mi tina o predica despre faptul ca e bine sa ne vaccinam, atat eu, cat si oamenii cu care lucrez. Nu m-am intepat, au facut-o 20% din oameni, dar am tinut sa-l intreb pe medic daca s-a vaccinat. "Stiti ceva, eu sunt ca popa, le spun oamenilor, dar eu nu cred..."

Vorba mucalitului, fuse..., fuse... si se duse. Unde, iar nu putem sti, dar ne intrebam pentru a nu stiu cata oara ce intereseaza in mod deosebit sistemul de sanatate: banii sau sanatatea?

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#vaccin gripa porcina, #cazuri noi gripa porcina, #imbolnaviri gripa porcina Romania , #gripa porcina