Cea mai mare scoala din Vaslui, inchisa din cauza gripei porcine

Sambata, 14 Noiembrie 2009, ora 14:13
1393 citiri
Cea mai mare scoala din Vaslui, inchisa din cauza gripei porcine
Foto: Reuters

Grupul Scolar Industrial "Stefan Procopiu" Vaslui, care are peste 2.000 de elevi si cadre didactice, a fost inchis sambata, dupa ce trei elevi si un profesor au fost confirmati cu virusul A/H1N1.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, cursurile vor fi suspendate pana in 23 noiembrie, perioada in care si internatul liceului va fi inchis, urmand ca in cele doua unitati sa fie efectuate lucrari de dezinfectie cu alcool izopropilic.

De asemenea, Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui a dispus suspendarea cursurilor la o clasa din Liceul "Mihai Eminescu" Barlad, unde un elev a a fost confirmat cu gripa porcina.

"Institutul Cantacuzino Bucuresti a confirmat, in ultimele 24 de ore, sase cazuri noi de gripa cu tulpina A/H1N1 la Vaslui, Barlad, Iana si Vulturesti. Pe langa cele doua cazuri confirmate in cursul saptamanii, la Liceul "Stefan Procopiu" Vaslui au mai fost confirmate inca doua, drept pentru care, conform Ordinului Ministrului Sanatatii 1094/2009, a fost suspendata intreaga activitate a unitatii scolare.

De asemenea, la un liceu din Barlad a fost suspendata activitatea scolara la o clasa de elevi unde a fost confirmat un caz de gripa noua. Toate cazurile noi de imbolnavire se afla sub supraveghere medicala si urmeaza tratament medical", a declarat sambata, purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Conducerea ISJ Vaslui a precizat ca in cele doua unitati scolare salile de clasa vor fi dezinfectate.

"Toate salile de clasa de la Grupul Scolar Industrial "Stefan Procopiu" Vaslui au fost inchise, precum si internatul liceului, toti elevii fiind trimisi acasa. In cursul saptamanii se vor lua toate masurile pentru dezinfectia tuturor spatiilor, clase, culoare, grupuri sanitare, spatii de cazare, bloc alimentar. Cand elevii vor relua cursurile, vom intocmi un plan de recuperare a orelor pierdute", a declarat seful ISJ Vaslui, Mihaela Cososchi.

Grupul Scolar Industrial "Stefan Procopiu" Vaslui este prima unitate scolara din judet care se inchide din cauza gripei porcine.

In judetul Vaslui au fost confirmate pana acum 19 cazuri de gripa cu tulpina A/H1N1.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#cazuri noi gripa porcina, #simptome gripa porcina, #epidemie gripa porcina Romania , #gripa porcina