Centrul de vaccinare din Pasajul Universitatii va fi mutat, de marti, in Piata Unirii

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 16:53
1714 citiri
Centrul de vaccinare din Pasajul Universitatii va fi mutat, de marti, in Piata Unirii

Centrul de vaccinare impotriva gripei A/H1N1 va fi mutat din Pasajul Universitatii, de marti, intr-un cort incalzit din Piata Unirii, a declarat pentru NewsIn directorul Administratiei Spitalelor din Capitala, Marius Savu.

"Am hotarat, impreuna cu Ministerul Sanatatii si cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, sa amplasam, de marti, in Parcul Unirii, un cort incalzit in care sa mutam centrul de vaccinare din Pasajul Universitatii, pentru ca acolo sunt conditii mai bune, totusi. In Pasajul Universitatii este curent, e frig. Restul centrelor, din spitale, vor ramane deschise pana la sfarsitul saptamanii, cand speram sa se mai domoleasca valul de oameni care vor sa se vaccineze si sa inceapa si medicii de familie sa vaccineze", a precizat Savu.

In Bucuresti sunt deschise, de luni, 22 de centre de vaccinare, in special pentru persoanele care nu sunt inscrise pe listele medicilor de familie sau sunt neasigurate. Centrele se gasesc la Institutul Matei Bals, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Cantacuzino (program 11-19), Institutul de Sanatate Publica (program 13-19) si in cele 18 spitale aflate in subordinea Primariei Capitalei.

Al 23-lea centru de vaccinare a fost deschis, luni, la ora 11.00, la cabinetul medical din Pasajul Universitatii. Potrivit primarului general Sorin Oprescu, este posibil ca programul acestui centru sa fie prelungit si peste noapte daca va fi nevoie. In plus, in centrele universitare va continua vaccinarea cadrelor didactice si a studentilor, iar in licee va fi realizata in continuare imunizarea elevilor.

La nivel judetean, Ministerul Sanatatii a cerut inca de saptamana trecuta infiintarea centrelor de vaccinare in ambulatoriile de specialitate integrate ale spitalelor sau in cadrul unitatilor sanitare.

Cele 18 centre deschise de municipalitate vor functiona in spitalele administrate de municipalitate, respectiv Spitalul Clinic "Sf. Maria", Spitalul Clinic de Obsetrica si Ginecologie "Filantropia", Spitalul Universitar de Stomatologie "Prof. Dr. Dan Theodorescu", Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Ortopedie "Foisor", Centru de Boli Reumatismale "Dr. Ion Stoia, Spitalul de Pneumofiziologie "Sf. Stefan", Spitalul Clinic "Caritas", Spitalul Clinic "N. Malaxa", Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes", Spitalul Clinic "Coltea", Spitalul de Bolnavi Cronici si Geriatrie "Sf. Luca", Spitalul Clinic de Boli Dermato-Venerice "Prof. Dr. Scarlat Longhin", Spitalul Clinic "prof. Dr. Th. Burghele" si Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#centru vaccinare Pasajul Universitatii, #mutat Piata Unirii, #vaccinare impotriva gripei porcine , #gripa porcina
Comentarii
Poza i.mardan
i.mardan
rank 2
Nu acceptăm să fim cobaii vaccinului AH1N1 în România!ADRIAN STREINU CERCEL E UN MASON SI ASTA EXPLICA TOTUL