Ziare.com

Cei 5.000 de candidati la rezidentiat vor purta masti contra gripei porcine

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 12:16

   

Cei 5.000 de candidati la rezidentiat vor purta masti contra gripei porcine
La concursul de rezidentiat de anul acesta, care va avea loc duminica, s-au inscris aproape 4.454 de medici pentru cele 2.670 de locuri scoase la concurs pentru domeniul medicina, alti 500 pentru 218 posturi de medicina dentara si 109 candidati pentru 97 de locuri in domeniul farmacie.

Pentru cele 2985 de locuri si posturi, in unitati sanitare din reteaua Ministerului Sanatatii si din reteaua proprie a celorlalte ministere, s-au inscris 5063 de candidati, informeaza un comunicat al ministerului remis vineri Ziare.com.

Concursul de rezidentiat, care va avea loc in Centrul Universitar Bucuresti, consta intr-un test grila cu 200 de intrebari si se va desfasura pe durata a patru ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 50% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari, pentru fiecare dintre cele trei domenii.

La finalizarea concursului, dupa solutionarea contestatiilor, Centrul de perfectionare va organiza prin teleconferinta, in doua zile consecutive, sesiunea de alegere a postului sau locului in specialitate si a centrelor de pregatire.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii mentioneaza ca, avand in vedere contextul epidemiologic actual, au fost luate masuri de prevenire a imbolnavirilor cu A/H1N1, necesare pe perioada desfasurarii concursului de rezidentiat. Astfel, vor fi distribuite 8.000 de masti si vor fi instalate dozatoare cu substante dezinfectante pentru maini, atat pentru protectia tinerilor medici, cat si a persoanelor implicate in organizarea concursului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1000 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bun dar rau

super tare!oare cum cred ei ca te poti concentra 4 ore cu o masca pe fata,ca sa nu mai zicem de alte doua ore pana vin subiectele...nu stiu...eu una dupa jumatate de ora intru in hipoxie...dar cel putin bine ca s-au gandit si la noi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor