Colegiu din Targoviste inchis din cauza gripei porcine

Sambata, 14 Noiembrie 2009, ora 17:27
2496 citiri
Colegiu din Targoviste inchis din cauza gripei porcine

Colegiul National "Constantin Cantacuzino" din Targoviste a fost inchis, timp de sapte zile, ca urmare a confirmarii a trei cazuri de gripa A/H1N1 in clase diferite.

Directia de Sanatate Publica Dambovita, a anuntat, sambata, ca la Colegiul "Constantin Cantacuzino" au fost suspendate cursurile pentru o saptamana, dupa ce virusul AH1N1 a fost confirmat, vineri seara, la doi elevi de clasa a XI-a si unul de clasa a VIII-a.

"Fiind trei in acelasi colectiv, se considera focar colectiv. Astfel, se face dezinfectie generala, cursurile sunt suspendate si sunt izolati contactii lor", a declarat, sambata, medicul epidemiolog Rodica Stancu de la Directia de Sanatate Publica Dambovita.

Eleva de clasa a VIII la care noul virus a fost confirmat era internata in Sectia de Boli Infectioase din Targoviste si a fost lasata sa continue tratamentul acasa. Toti cei trei elevi au forme usoare ale bolii.

"Cazurile sunt forme usoare, nu aveau febra, dar luam masuri de precautie. Nu vrem sa expunem pe nimeni", a adaugat epidemiologul Rodica Stancu.

O alta unitate de invatamant unde se face dezinfectie este Scoala "Ioan Alexandru Bratescu Voinesti" din Targoviste, unde tot vineri seara a fost confirmat virusul la o profesoara in varsta de 32 de ani. Aceasta era izolata la domiciliu inca din 9 noiembrie. Aici, cursurile nu vor fi suspendate.

Vineri seara, au fost confirmate, in judetul Dambovita, cinci noi cazuri de gripa noua, trei la elevi de la Colegiul "Cantacuzino", unul la profesoara de la Scoala "Bratescu Voinesti" si unul la un tanar de 23 de ani, fara ocupatie, din Fieni. Acesta din urma a mers la o discoteca din Sinaia, de unde ar fi putut lua virusul. Starea lui este buna si este tratat la domiciliu.

La Scoala din Niculesti au fost suspendate cursurile, saptamana aceasta, la doua clase, dupa ce un baiat din clasa a VIII-a a fost confirmat cu virusul nou.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#gripa porcina, #liceu inchis gripa porcina, #liceu Targoviste inchis gripa , #gripa porcina