Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gorjul, singurul judet neafectat de gripa porcina - cum a fost posibil?

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 08:42
4248 citiri
Gorjul, singurul judet neafectat de gripa porcina - cum a fost posibil?

Gorjul este singurul judet din tara care nu a inregistrat niciun caz oficial de gripa porcina. Cum s-a intamplat acest lucru? Printr-o metoda foarte simpla: medicii nu au raportat toate suspiciunile la Directia de Sanatate Publica.

Cu toate ca multe persoane din judet s-au simtit rau si au avut simptomele noii gripe, Gorjul nu apare pe lista judetelor in care s-a inregistrat acest virus, informeaza Evenimentul Zilei.

In luna octombrie, Rodica Marin, directorul adjunct al Colegiului National "George Cosbuc" din orasul Motru, judetul Gorj, si fiica acesteia au inceput sa se simta destul de rau, avand simptomele gripei porcine.

Apoi s-a aflat ca la aceasta scoala mai erau cam o suta de cazuri asemanatoare. In acel moment, Mihai Moisescu, medic de familie, a sunat la Epidemiologie si a chemat medicii sa faca recoltari la scoala.

Medicii nu au venit astfel ca Moisescu le-a spus pacientilor sa stea izolati acasa, sa ia tratamentul si sa il sune daca se agraveaza. "N-au fost probleme. Dar, dintre cazurile astea, eu suspicionez ca o parte or fi fost forme de gripa noua, poate mai usoare", povesteste Mihai Moisescu.

Posibila porcina pe care Moisescu spune ca o "suspiciona" a ramas insa undeva in registrul sau, ingropata sub numele de "viroza".

Niciun caz nou de gripa porcina in Romania

Cu toate astea, medicul Moisescu este convins ca in Gorj au existat cazuri de gripa porcina si spune ca a sesizat Directia de Sanatate Publica. S-a ales insa cu o plangere la Colegiul Medicilor.

"Traim intr-o tara cu 42 de judete, dintre care in 41 virusul si-a facut de cap, si este putin probabil sa nu-i fi placut Gorjul. Pentru ca Gorjul este frumos! Aveti Ranca, aveti monumentele Brancusi. Eu cred ca virusul s-a simtit minunat aici, nu cred ca e atat de lipsit de gust incat sa ne fi ocolit! Insa nu s-au facut analize!", spune medicul.

Gripa noua a costat statul roman 19 milioane de euro

In replica, directorul DSP Gorj, Marius Boeriu, spune ca este posibil sa fi fost cateva cazuri usoare si a precizat ca s-a dus peste medicul Moisescu sa vada ce scria in registre.

"Dar, din moment ce tu scrii ca ai viroza respiratorie, cum poti sa vii pe urma sa spui ca a fost A/H1N1? Restul de medici de ce nu au spus nimic?", spune Boeriu.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#gripa porcina Gorj, #Gorj scapat gripa porcina , #gripa porcina
Comentarii