Gripa porcina - Urmareste ultimele evolutii

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 14:00
28482 citiri
Gripa porcina - Urmareste ultimele evolutii

Romania a intrat la sfarsitul lunii octombrie in cel de al doilea val al epidemiei de gripa noua, AH1N1.

9 noiembrie

14:00 Dr. Adrian Streinu Cercel le cere tuturor celor carora le curge nasul sa se prezinte mai intai la spitalul de care apartin, nu la Institutul Epidemiologic Matei Bals, deoarece, din cele peste 700 de persoane care s-au prezentat duminica, mai mult de jumatate aveau doar o raceala de sezon.

13:12 Alte 203 cazuri de gripa A H1N1 au fost inregistrate in weekend in Republica Moldova, bilantul cazurilor confirmate ajungand la 316, dintre care trei decese.

Centrul National Stiintifico-Practic de Medicina Preventiva (CNSPM) a anuntat luni dimineata 203 cazuri noi de gripa A H1N1 inregistrate in ultimele doua zile.

12:08 Autoritatile sanitare au decis inchiderea Colegiului National "Fratii Buzesti" din Craiova, dupa ce alte patru cazuri de gripa porcina au aparut in randul elevilor si profesorilor in ultimele doua zile.

11:30 Centrul de plasament Sfanta Ana din Bucuresti a fost inchis luni, dupa ce in institutie au fost confirmate mai multe cazuri de gripa noua.

Tot luni, au fost inchise mai multe sali de curs de la Liceul Mihai Viteazu, Liceul Lucian Blaga si liceul Dimitrie Cantemir.

10:24 Liceul Matei Basarab din Capitala a fost inchis luni dimineata, dupa ce in institutie au fost confirmate patru cazuri de gripa porcina.

Se pare ca este vorba de trei elevi si un profesor care sunt bolnavi de gripa noua.

8 noiembrie

20:40 25 de noi cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, au fost confirmae duminica, intre orele 12.00 si 18.00. Astfel, potrivit datelor partiale furnizare de Ministerul Sanatatii duminica pana la ora 18.00, in Romania au fost confirmate 907 cazuri de gripa noua.

Noile cazuri confirmate sunt in judetele: Bacau (2), Constanta (1), Iasi (3), Neamt (2), Teleorman (1), Timis (1), Tulcea (1). In municipiul Bucuresti au fost confirmate 14 cazuri de infectare cu virusul A/H1N1.

19:40 O femeie supraponderala in varsta de 35 de ani din Radauti a fost adusa sambata seara la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Pneomoftiziologie din Iasi cu insuficienta respiratorie acuta, fiind conectata la aparate pentru a putea respira.

15:00 Ministerul Sanatatii anunta ca numarul total de cazuri de gripa noua din Romania a ajuns la 882, inregistrandu-se, in decursul a 24 de ore, 39 de noi cazuri. Ministerul mai anunta ca in scolile inchise in patru judete (Iasi, Dolj, Suceava si Bacau) si in municipiul Bucuresti se vor relua cursurile.

14:45 In judetul Neamt au mai fost confirmate doua cazuri de gripa porcina. Una dintre persoanele infectate este o eleva din clasa a XII-a a Liceului Pedagogic "Gheorghe Asachi". Al doilea caz este al unei femei de 50 de ani care tocmai s-a intors din Italia.

Medicii spun ca fata de 18 ani s-a imbolnavit dupa ce 12 colegi de clasa au fost intr-o excursie la Bucuresti.

14:30 Medicii au confirmat primul caz de gripa porcina din judetul Valcea, in acest sezon rece. Cazul a fost confirmat la o femeie de 54 de ani, care tocmai s-a intors din Italia. Ea s-a prezentat singura la spital pentru ca se simtea rau si a fost transportata la Bucuresti dupa ce prezenta virusului a fost confirmata.

13:10 Institutul Cantacuzino a mai confirmat trei cazuri de gripa porcina in Vaslui si Barlad. Este vorba de doi elevi de la Grupul Scolar Industrial "Stefan Procopiu" Vaslui si unul de la Colegiul National "Rosca Codreanu" din Barlad.

12:00 In Serbia s-a inregistrat cel de-al cincilea caz de deces din cauza gripei porcine, iar in Macedonia gripa se raspandeste cu repeziciune, existand deja 51 de cazuri confirmate. In Iran, potrivit datelor oficiale, au fost infectate peste 2.000 de persoane, iar 33 de persoane au decedat in urma complicatiilor aparute dupa contractarea virusului.

11:00 Elevii unei clase de la Scoala Generala 14 din Drobeta Turnu Severin vor sta acasa timp de o saptamana din cauza gripei porcine. Virusul a ajuns in scoala printr-o fata al carei tata s-a intors de curand din Spania. Toate unitatile de invatamant din judet vor incepe luni dimineata un triaj epidemiologic riguros al tuturor elevilor.

09:30 Angajatii primariei Ploiesti lucreaza cu masti si manusi de protectie, dupa ce o angajata de la contabilitate a fost depistata cu gripa noua. Primarul a achizitionat, in regim de urgenta, mii de masti si sute de manusi de protectie pentru angajati, iar in gradinite si scoli s-a distribuit gel antibacterian.

7 noiembrie

21:50 Alte 32 de cazuri de gripa porcina au fost confirmate, sambata, in Romania, bilantul total ajungand astfel la 879 de oameni infectati cu virusul AH1N1, potrivit ultimelor date facute publice de Ministerul Sanatatii.

Intre orele 12:00 si 18:00 ale zilei de sambata au fost depistate 32 de noi cazuri, cele mai multe in judetele Botosani (10) si Suceava (cinci).

In Bacau, Galati si Vaslui au fost confirmate, in acelasi interval, cate trei cazuri, in Maramures, Neamt si Prahova, cate doua, iar in Cluj si Arges, cate unul.

19:35 Parchetul Tribunalului Iasi a anuntat ca si-a suspendat activitatea cu publicul pentru o perioada de trei saptamani, in incercarea de a preveni raspandirea virusului gripal AH1N1 in randul angajatilor institutiei.

16:00 Locuitorii din vestul tarii trec granita in Ungaria de unde isi cumpara vaccinul impotriva gripei noi cu echivalentul a 35 de lei.

In conditiile in care autoritatile din tara noastra au anuntat ca imunizarea va incepe pe 26 noiembrie, romanii care au posibilitatea isi procura vaccinul din farmaciile din Ungaria.

14:50 Numarul cazurilor de gripa porcina inregistrate pe teritoriul Romaniei a ajuns la 847, dupa ce inca 50 de persoane au fost contaminate in ultimele 24 de ore, cele mai multe in Capitala.

Zece contaminari cu virusul AH1N1 au fost confirmate in Bucuresti, cate sase in judetele Galati si Botosani, cinci in judetul Mehedinti si patru in judetul Bacau.

11:00 37 de persoane din Europa si-au pierdut viata in ultimele 24 de ore, din cazua gripei porcine, aducand bilantul mondial al victimelor epidemiei la cifra de 6.394.

Cele mai multe decese cauzate de gripa porcina au fost inregistrate in Marea Britanie si Spania, in ultimele 24 de ore, unde si-au pierdut viata 11, respectiv 10 de persoane, potrivit unui raport al Centrului European de Prevenire a Bolilor (ECDC).

08:00 Vaccinul pentru copii produs la Institutul Cantacuzino nu este gata pentru ca nu s-au gasit suficienti parinti dispusi sa isi supuna copiii la teste experimentale, transmite Realitatea TV.

Din aceasta cauza, este posibil ca vaccinul pentru copii sa fie autorizat abia la mijlocul lunii decembrie.

07:30 Alte 14 cazuri de gripa noua au fost confirmate in Romania in ultimele 24 de ore, astfel ca numarul celor au fost infectati cu virusul AH1N1 a ajuns la 818.

6 noiembrie

19:10 Premerul polonez Donald Tusk a acuzat vienri societatile farmaceutice ca incearca sa arunce asupra guvernelor responsabilitatea pentru eventuale efecte secundare ale vaccinurilor impotriva gripei H1N1, justificand astfel refuzul Poloniei de a le obtine.

17:30 Adrian Streinu Cercel a anuntat ca Romania va cumpara 500.000 de doze de vaccin antigripal pentru copiii de pana la 6 ani, deoarece vaccinul produs de Institutul Cantacuzino nu acopera si aceasta categorie de varsta. Pretul unei doze de vaccin este de 4,5 euro, fara TVA.

Calculele potentialelor riscuri din cauza pandemiei de gripa indica o rata de deces de sub 0,1%, ceea ce inseamna ca Romania ar trebui sa fie pregatita sa trateze si eventual sa-si asume circa 3.300 pana la 6.000 de posibile decese, a mai declarat Cercel.

16:30 Un liceu din Galati a fost inchis, vineri, dupa ce patru elevi au fost diagnosticati cu gripa noua in ultimele zile, iar Universitatea Dunarea de Jos a prelungit pana miercuri suspendarea cursurilor, dupa ce prezenta virusului AH1N1 a fost confirmata si la o studenta din Republica Moldova.

13:30 Cursurile la cinci facultati din Universitatea Ovidius din Constanta au fost suspendate din cauza depistarii unui caz de gripa noua la una dintre profesoare.

12:00 353 de pacienti primesc tratament specific pentru gripa noua in Romania, totalul cazurilor de imbolnavire confirmate ajungand la 797.

9:00 O sala de clasa de la Scoala Centrala din Capitala a fost inchisa pentru sapte zile iar elevii au fost trimisi acasa dupa ce unul dintre ei a fost confirmat cu gripa de tip nou iar alti doi sunt suspecti.

7:00 In ultimele 24 de ore in Romania au fost depistate 76 de noi cazuri de gripa porcina.

06:30 Universitatea Dunarea de Jos din Galati si-a suspendat cursurile dupa ce o studenta din Republica Moldova a fost diagnosticata cu gripa noua.

5 noiembrie

20:00 Directia de Sanatate Publica Suceava a decis suspendarea cursurilor Seminarului Teologic Ortodox Suceava, unde a fost confirmat un caz de gripa porcina.

18:55 Cursurile la o unitate de invatamant din municipiul Arad, la care invata aproximativ 1.000 de elevi, vor fi suspendate timp de o saptamana, dupa ce medicii au confirmat ca 19 elevi din clase diferite sunt contaminati cu virusul gripei porcine.

14:30 Prof.dr. Adrian Streinu Cercel renunta la demisie si ramane in continuare secretar de stat in Ministerul Sanatatii, pentru a coordona masurile impotriva pandemiei de gripa.

12:00 In perioada 4 noiembrie, de la ora 17:00, pana joi, 5 noiembrie, ora 12:00, au mai fost confirmate inca 20 de cazuri de gripa cu virus AH1N1 pandemic, numarul total ridicandu-se la 727.

10:00 Trei noi cazuri de gripa porcina au fost confirmate in judetul Suceava iar in Municipiul Targoviste a fost inregistrat primul pacient contaminat cu virusul AH1N1.

08:02 Un medic epidemiolog de la Directia de Sanatate Publica Bucuresti a contractat virusul gripei porcine, si a stat o perioada in carantina. Medicii sunt convinsi ca a contractat virusul la munca, intr-unul din focarele aparute. Volumul de munca la DSP a crescut mult, din cauza pandemiei, iar medicii lucreaza in conditii de risc.

4 noiembrie

19:20 Guvernul a decis sa dubleze numarul de doze de vaccin antigripal, de la 5 milioane, la 10 milioane, si sa achizitioneze din strainatate 500.000 de doze de vaccin pentru copiii cu varste intre 6 luni si 15 ani.

17:15 O eleva de clasa a zecea din Tulcea a fost diagnosticata cu virusul gripei porcine, fiind primul caz inregistrat in judet, iar in Iasi au fost identificati inca un bolnav si un suspect, in redactia unei publicatii locale.

15:45 81 de persoane si-au pierdut viata pana acum in Ucraina, din cauza infectiilor respiratorii acute, insa autoritatile nu au putut preciza cu exactitate cate decese au fost provocate exclusiv de gripa porcina.

14:00 Turcia anunta decesul a patru persoane din cauza virusului gripei A (H1N1), ceea ce ridica la 15 numarul mortilor in aceasta tara.

12:00 Gratiela Iordache, secretar de stat in Ministerul de Finante, este primul oficial roman diagnosticat cu gripa noua.

12:00 Trei persoane din Craiova au fost diagnosticate cu gripa porcina. Un medic, un student si un elev din Craiova au fost diagnosticati cu gripa noua.

11:30 O eleva de clasa a IX-a de la Colegiul National Matei Basarab, din sectorul 3 al Capitalei, a fost diagnosticata cu gripa AH1N1.

10:30 O angajata a SC Automobile Dacia, cetatean francez, in varsta de 31 de ani, a fost diagnosticata cu gripa noua. Femeia este izolata la domiciliu si spune ca nu a intrat in contact decat cu sotul si fiul ei.

3 noiembrie - Cercel demisioneaza, CSAT se reuneste de urgenta

21:40 - Ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu, anunta intr-o emisiune televizata ca nu a acceptat demisia secretarului de stat in Sanatate, Adrian Streinu Cercel.

21:10 Un comunicat postat pe site-ul presedintiei anunta concluziile sedintei CSAT: Situatia in legatura cu gripa porcina in Romania este sub control.

17:00 Numarul cazurilor de gripa porcina inregistrate in Romania a ajuns la 589, marti dupa-amiaza, dupa ce sase noi cazuri au fost confirmate la Arad si alte doua la Barlad.

14:30 Presedintele Traian Basescu a convocat CSAT pentru "a analiza evolutia gripei AH1N1 si masurile propuse de catre Guvernul Romaniei".

Numarul total al cazurilor de gripa porcina a ajuns in Romania la 581, de luni pana marti fiind diagnosticati 26 de bolnavi.

Inca 26 de cazuri de gripa porcina in Romania, in ultimele 24 de ore

Cercel este audiat in Comisia de sanatate din Camera Deputatilor pe tema gripei porcine.

Acesta declara ca "virusul gripal isi creste virulenta si agresivitatea" si ca Romania trebuie sa fie pregatita sa trateze si eventual sa-si asume intre 3.300 si 6.000 de posibile decese daca ramane la categoria de pandemie cu rata de deces de sub 0,1%.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii si coordonator in Comitetul de Urgenta, demisioneaza "din motive personale". Demisia survine criticilor primite in presa, in ultimele zile, atat din partea presedintelui, cat si a altor lideri politici.

Adrian Streinu Cercel a demisionat din functia de secretar de stat

Institutiile publice din Galati decid sa cumpere masti si dezinfectant pentru functionari.

Cursurile la Scoala generala cu clasele I-VIII nr. 7 din Timisoara au fost supendate pentru sapte zile, dupa ce mai multi copii care au intrat in contact cu o invatatoare bolnava de gripa noua au fost diagnosticati cu virusul AH1N1.

2 noiembrie - Comitetul de Urgenta baga spitalele in carantina

Numarul mortilor de gripa porcina ajunge la noua in Turcia si zece in Rusia. Slovacia si Polonia restrictioneaza circulatia la frontiera cu Ucraina si ofera ajutoare acestei tari. In Italia, gripa porcina a provocat 17 decese. Autoritatile cer populatiei sa nu intre in panica.

Gripa porcina la granitele Romaniei

Administratia Spitalelor Bucuresti decide reluarea triajului epidemiologic zilnic in scoli.

17:00 - Basescu: "M-a alertat declaratia secretarului de stat Streinu-Cercel, care pravalea apocalipsa peste Romania"

Presedintele Traian Basescu a declarat, la Palatul Cotroceni, ca, in opinia sa, nu este necesar ca Romania sa importe doze de vaccin in conditiile in care Institutul Cantacuzino are deja un milion de doze.

"M-a alertat declaratia secretarului de stat Streinu-Cercel, care pravalea apocalipsa peste Romania si impunea importul imediat de vaccin antigripal. Romania nu va importa niciun vaccin, avem in acest moment la Institutul Cantacuzino un milion de doze, iar in zece zile putem avea inca un milion. Doar opt tari din Europa produc acest vaccin, iar Romania este una dintre ele", a spus seful statului.

"Fac un apel sa nu intram in panica gripei aviare, cand s-au aruncat bani aiurea si invit la calm si respect, atat specialistii cat si presa", a mai spus Basescu.

Trei decese confirmate de gripa porcina in Bulgaria si 10 noi cazuri de imbolnavire in numai doua zile in R.Moldova.

Activitatea scolara la Colegiul Militar Liceal "Stefan cel Mare" Campulung Moldovenesc se intrerupe pe termen nelimitat, dupa ce trei elevi s-au imbolnavit de gripa porcina, iar aproximativ 50 de elevi din doua clase se afla izolati in infirmeria scolii.

Numarul cazurilor a ajuns in Romania la 555, dintre care 176 numai in ultima saptamana. Conform declaratiilor specialistilor, rata de atac a imbolnavirilor cu A/H1N1 poate fi de 30%, la nivel mondial, iar rata de mortalitate in cazul acestor imbolnaviri poate ajunge la 2,5%.

14: 00 - Comitetul de Urgenta anunta masurile adoptate, printre care se afla instrarea tuturor spitalelor in carantina si devansarea vaccinarii pe data de 26 noiembrie. Primele 1.300.000 de doze vor fi utilizate pentru vaccinarea personalului medico-sanitar si pentru cea a elevilor de liceu si a studentilor din cele doua mari focare, Iasi si Bucuresti.

O parte dintre cele 1.300.000 de doze vor fi utilizate pentru imunizarea persoanelor angajate in cadrul politiei de frontiera de la granita cu Ucraina si a locuitorilor din zona respectiva. Ministerul Sanatatii a anuntat ca renunta la cumpararea vaccinurilor de pe piata internationala, pentru ca acestea ar ajunge in Romania de-abia in 2010. De asemenea s-a decis ca persoanele care au fost diagnosticate cu gripa porcina si nu s-au izolat la domiciliu pot fi pasibile chiar si de inchisoare de pana la doi ani, considerandu-se ca au raspandit in mod voluntar virusul.

Romania restrictioneaza traficul spre Ucraina.

DSP Iasi suspenda cursurile la Liceul Agricol din Iasi si in cazul a 11 clase de la Grupul Scolar de Turism, dupa ce au fost identificate mai multe cazuri de imbolnavire cu noul virus gripal.

Politistii de frontiera romani au primit manusi, masti si dezinfectant pentru a se proteja de gripa porcina.

Trei copii au murit in Turcia din cauza gripei porcine, bilantul a ajuns la sapte decese. Ucraina confirma oficial 22 decese provocate de gripa porcina.

Un profesor si un elev de la Scoala 147 din Bucuresti au fost diagnosticati cu gripa A/H1N1. Este scoala la care a fost depistat primul caz grav autohton, la o invatatoare de 31 de ani, pe 28 octombrie.

Gripa porcina - Tot ce trebuie sa stii

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale din Bucuresti distribuie 7.000 de litri de dezinfectant pentru scolile din Capitala si 60.000 de masti de protectie pentru personalul sanitar din scoli.

Virusul A/H1N1 se raspandeste in Romania, numai in dimineata respectiva fiind confirmate 19 cazuri noi, in Bucuresti, Iasi, Craiova, Arad si Maramures. Un Comitet de Urgenta se intruneste la Ministerul Sanatatii pentru a discuta masurile care se impun.

Scoala din Filiasi la care au fost depistate pe 30 octombrie 3 cazuri a fost inchisa iar DSP Dolj a confirmat alte opt cazuri, unul dintre pacienti fiind asistent medical la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

Scoala nr. 153 de pe Calea Giulesti din Bucuresti a fost inchisa pentru o saptamana, dupa ce au fost diagnosticate cinci cazuri de gripa porcina.

DSP Iasi suspenda, timp de sapte zile, cursurile la o clasa a cincea de la Colegiul National Iasi, dupa ce au fost confirmate doua cazuri de imbolnavire cu noul virus gripal.

1 noiembrie - 40 de turisti din Sinaia sunt depistati pozitiv

Ucraina decide inchiderea scolilor din Kiev si anunta posibila inchidere a unor puncte de frontiera cu Romania din cauza epidemiei. 60 de oameni au murit din cauza gripei si a unor dificultati respiratorii acute, dar numai in cazul a patru decese s-a confirmat existenta virusului H1N1, in timp ce aproape 200.000 de persoane sufera de gripa, peste 7.500 fiind spitalizate.

40 de persoane care participau la Sinaia, la o reuniune internationala a studentilor la Drept, au fost diagnosticate, duminica, cu gripa porcina. Toti cei 40 de turisti, romani si straini, au fost izolati iar hotelul a intrat in carantina.

31 octombrie - 36 de cazuri noi in numai 24 de ore

Ministerul Sanatatii a trimis cereri pentru dozele de vaccin contra virusului H1N1 de care are nevoie urgenta catre Novartis, Baxter, Pasteur si GlaxoSmithKline, urmand ca acestea sa raspunda pozitiv sau negativ in urmatoarele 24, 48 de ore.

36 de noi cazuri depistate in numai 24 de ore la pacienti din Timis, Suceava, Iasi, Dolj, Bucuresti, Sibiu si Ploiesti, majoritatea acestora fiind cazuri de import. Numarul total al cazurilor se ridica la 477.

30 octombrie

Trei noi cazuri de gripa porcina au fost diagnosticate in judetul Dolj, la doi elevi de gimnaziu din Filiasi si un barbat de 35 de ani din Craiova.

28 octombrie - Romania intra, cu primele doua cazuri grave, in valul doi de gripa porcina

Directorul Institutului Matei Bals, prof.dr. Adrian Streinu Cercel, anunta public ca Romania a intrat intr-o noua faza a pandemiei de gripa porcina, mult mai periculoasa, in conditiile in care tanara invatatoare din Bucuresti, care a ajuns miercuri in stare grava la spital, era sanatoasa inainte de a contacta virusul si nu parasise tara recent.

Numarul bolnavilor a ajuns la 441, dintre care doi, o invatatoare de 31 de ani de la scoala 147 din Bucuresti si baritonul Gheorghe Mogosan din Cluj, se afla in stare grava, fiind conectati la aparatele de oxigen.

In evidente mai sunt 24 de suspecti, dintre care 21 de copii, contacti ale invatatoarei din Bucuresti.

27 octombrie - Prima scoala inchisa

Autoritatile sanitare decid suspendarea cursurilor la scoala generala nr. 15 din Iasi pentru sapte zile, dupa ce in institutia de invatamant au fost depistate 21 de cazuri de gripa noua.

Este vorba de 20 de elevi ai scolii si un adult care lucra in departamentul administrativ.

26 octombrie - sfarsitul primului val

Bilantul inregistrat in Romania este de 381 de persoane infectate cu virusul A/H1N1, sase cazuri fiind confirmate doar saptamana anterioara. 3 cazuri au fost inregistrate in Bucuresti, doua dintre acestea fiind cazuri secundare si un caz fara istoric de calatorie, precum si cate un caz in judetele Bihor (sosit din Egipt), Cluj (din Spania) si Iasi (fara istoric de calatorie intr-o zona afectata sau contact cu caz confirmat).

Toate cazurile au prezentat forme clinice usoare si au primit terapie antivirala.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din Romania a fost confirmat pe 23 mai, la o tanara intoarsa din SUA.

Primul caz de gripa H1N1 in scolile romanesti a fost inregistrat la o eleva din Slobozia, pe 16 septembrie. Pe 22 octombrie, au mai fost confirmate doua cazuri de gripa, la Scoala 146 din Bucuresti si la Colegiul "Gheorghe Asachi" din Iasi, fiind vorba si despre primele cazuri cu transmitere locala.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#gripa porcina, #gripa porcina Romania, #cazuri gripa porcina, #pandemie gripa porcina , #gripa porcina