Noi cazuri de gripa porcina la Iasi si in Tulcea

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 17:15
2186 citiri
Noi cazuri de gripa porcina la Iasi si in Tulcea

O eleva de clasa a zecea din Tulcea a fost diagnosticata, miercuri, cu virusul gripei porcine, fiind primul caz inregistrat in judet, iar in Iasi au fost identificati inca un bolnav si un suspect, in redactia unei publicatii.

Adolescenta a fost internata si izolata la sectia Infectioase a Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea, unde primeste tratament. Dr. Laura Militaru, directorul coordonator al DSP Tulcea, a declarat ca fata s-a prezentat la medicul de familie prezentand simptomele unei rinofaringite. Medicul i-a recoltat exudat faringian, iar in urma analizelor de laborator s-a confirmat existenta virusului AH1N1.

" Colegii si familia fetei au o stare generala buna. La fel si fetita diagnosticata cu gripa noua are o stare buna si nu cred ca vor fi complicatii", a mai adaugat dr. Militaru. Directorul DSP Tulcea a precizat ca in Tulcea au fost 16 suspiciuni, din care s-a confirmat doar cazul elevei de la Moisil.

In continuare medicii de familie, Servicul Judetean de Ambulanta si Unitatea de Primire urgente de la Spitalul Judetean Tulcea recolteaza probe tuturor pacientilor care prezinta simptome ale gripei de tip nou. Probele sunt trimise la Bucuresti.

Dr Militaru a mai adaugat ca exista in stoc substante dezinfectante suficiente cantitativ in conditiile in care ar mai putea aparea alte cazuri.

Redactorul sef al unui ziar din Iasi are gripa porcina

Redactorul sef al cotidianului Iasi Plus, Madalina Popa, a fost diagnosticata de medici, miercuri, cu noul virus gripal, in timp ce un alt ziarist, de la aceeasi publicatie, este suspect de a fi contactat boala.

Directia de Sanatate Publica Iasi a trimis catre redactia cotidianului amintit mai multe masti si dezinfectant. Potrivit jurnalistilor de la Iasi Plus, redactorul sef al publicatiei s-a izolat la domiciliu inca de la sfarsitul saptamanii trecute.

Conform oficialilor DSP Iasi, jurnalista a contactat o forma usoara a virusului si face tratament antiviral la domiciliu.

"Noi am fost sfatuiti ca in cazul in care avem simptome specifice noului virus gripal sa mergem la spital pentru analize. Deocamdata, un singur coleg a prezentat unele simptome, motiv pentru care a mers la spital pentru a i se recolta probe. In total, suntem 11 ziaristi in redactie, doar redactorul sef fiind confirmat cu noul virus", a declarat un ziarist de la cotidianul iesean.

In ultimele 24 de ore, la Iasi, au mai fost confirmate opt cazuri de gripa porcina in mediul scolar, fiind intrerupte cursurile la Liceul Pedagogic si la inca trei clase de la alte unitati scolare. In prezent, 31 de persoane, confirmate cu noul virus sau contacti de gradul zero, sunt internate la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

De la inceputul lunii aprilie, la Iasi s-au inregistrat aproximativ 100 de cazuri de imbolnavire cu virusul A/H1N1 in mai multe focare familiale si colectivitati de elevi si studenti.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#gripa porcina Tulcea, #gripa noua Iasi, #noi cazuri infectare AH1N1 , #gripa porcina
Comentarii
I
ivailo
rank 1
meregti pe site-ul asta si lasati vrajala!