Peste 4.000 de persoane au fost vaccinate, duminica, in Capitala

Duminica, 10 Ianuarie 2010, ora 17:16
2290 citiri
Peste 4.000 de persoane au fost vaccinate, duminica, in Capitala

Peste 4.000 de persoane au fost vaccinate contra A/H1N1 in Capitala, duminica, pana la 16.00, ora la care procesul de imunizare era intrerupt deja in Spitalele Colentina, Fundeni si Oftalmologic, a declarat, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Potrivit lui Streinu-Cercel, la centrele de la Spitalul Fundeni si Spitalul de Oftalmologie au fost vaccinate duminica, aproape 1.000 de persoane, la Spitalul Colentina, peste 1.100, iar la Institutul "Matei Bals", peste 2.000.

"Vaccinarea a fost intrerupta la cele trei spitale, potrivit programului pe care l-am anuntat, insa mai continua la << Matei Bals >>, pentru ca mai sunt cativa oameni care asteapta. Vom termina insa si aici in curand, pentru ca medicii si asistentii sunt foarte obositi. De maine (luni - n.r.), bucurestenii vor avea la dispozitie cele 18 centre deschise de primarie si cele doua deschise la Institutul de Sanatate Publica si la Institutul Cantacuzino", a precizat secretarul de stat, pentru NewsIn.

Cele 18 centre deschise de municpalitate vor functiona in spitalele administrate de municipalitate, respectiv Spitalul Clinic "Sf. Maria", Spitalul Clinic de Obsetrica si Ginecologie "Filantropia", Spitalul Universitar de Stomatologie "Prof. Dr. Dan Theodorescu", Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Ortopedie "Foisor", Centru de Boli Reumatismale "Dr. Ion Stoia", Spitalul de Pneumofiziologie "Sf. stefan", Spitalul Clinic "Caritas", Spitalul Clinic "N. Malaxa", Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes", Spitalul Clinic "Coltea", Spitalul de Bolnavi Cronici si Geriatrie "Sf. Luca", Spitalul Clinic de Boli Dermato-Venerice "Prof. Dr. Scarlat Longhin", Spitalul Clinic "prof. Dr. Th. Burghele" si Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu".

"Vom incerca sa deschidem aceste centre pe la 9-10 dimineata, dar inca nu avem stabilit un orar fix, pentru ca abia s-a luat aceasta hotarare si trebuie sa ne organizam. in mod normal, cum spitalele sunt deschise nonstop, vom incerca, asa cum am facut si in weekend la Colentina, sa functionam si peste noapte", a declarat, pentru NewsIn, directorul Administratiei Spitalelor, Marius Savu.

Al 21-lea centru de vaccinare va fi deschis, la ora 11.00, la cabinetul medical din Pasajul Universitatii. Potrivit primarului general Sorin Oprescu, este posibil ca programul acestui centru sa fie prelungit si peste noapte daca va fi nevoie.

In plus, in centrele universitare va continua vaccinarea cadrelor didactice si a studentilor, iar in licee va fi realizata in continuare imunizarea elevilor.

Ministerul Populatiei recomanda populatiei, ca alternativa la centrele de vaccinare, sa apeleze si la medicii de familie, in scopul imunizarii contra gripei porcine.

Autoritatile recomanda vaccinarea ca fiind cel mai eficient mijloc de prevenire a infectarii. Medicii de familie sunt obligati sa vaccineze contra gripei porcine fiecare persoana care ii solicita, in caz contrar ei fiind sanctionati de Ministerul Sanatatii, potrivit lui Adrian Streinu-Cercel, care a precizat ca vaccinul nu are efecte adverse semnificative, fiind o metoda sigura de aparare.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#centre vaccin gripa porcina, #gripa porcina Bucuresti, #doze vaccin, #pandemie gripa porcina, #simptome gripa porcina , #gripa porcina