Primul roman mort de gripa porcina (Video)

Luni, 23 Noiembrie 2009, ora 13:43
8663 citiri
Primul roman mort de gripa porcina (Video)

Un barbat din localitatea Siret, judetul Suceava, care suferea de gripa porcina, a murit in ambulanta, in urma unui stop cardiac, a anuntat luni secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu Cercel. Barbatul a fost dus la spital, dar medicii nu au putut decat sa constate decesul.

Barbatul in varsta de 43 de ani a decedat vineri, 20 noiembrie, la un spital din Iasi, unde fusese internat inca din 15 noiembrie, fiind transferat de la spitalul din Radauti.

Pacientul era infectat cu virusul gripal pandemic A/H1N1, iar boala s-a agravat pe fondul unor complicatii cauzate de obezitate si diabet, a anuntat, luni, secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel.

"Situatia nu este grava (...) Barbatul avea insa mai multe boli asociate. Nu e vorba de virus de Ucraina (barbatul locuia aproape de granita cu Ucraina - n. red.), e un virus gripal romanesc, care genereaza forme foarte severe de boala la pacientii care au si alte boli", a precizat Streinu Cercel.

Acesta a mai precizat ca membrii familiei barbatului nu prezinta simptome de imbolnavire cu gripa porcina.

Contactat telefonic de Antena3, ginerele barbatului, Costin Munteanu, a declarat, insa, ca socrul sau a murit din cauza ca ambulanta care il il transporta a ramas fara rezerve de oxigen. Mai mult, barbatul a spus ca familia nu a fost informata ca decedatul ar fi avut gripa porcina.

"S-a terminat oxigenul de la ambulanta care il ducea la spital, de aia a murit. Nu a venit niciun medic de cand l-au trimis acasa. Nu am stiut ca avea gripa porcina, nu s-a luat absolut nicio masura de precautie, decat ne-au dat masti acum", a spus Costin Munteanu, ginerele barbatului decedat.

In ultimele 24 de ore, in Romania s-au inregistrat 45 de noi cazuri de gripa porcina, cele mai mari focare fiind in Bucuresti si nordul Moldovei. Numarul total de cazuri confirmate de gripa porcina in Romania a ajuns la 1.849.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#primul deces gripa porcina Romania, #mort gripa porcina Romania, #epidemie gripa porcina Romania , #gripa porcina