Streinu Cercel: Gripa porcina ar putea ucide pana la 6.000 de romani

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 17:52
2498 citiri
Streinu Cercel: Gripa porcina ar putea ucide pana la 6.000 de romani

Calculele potentialelor riscuri din cauza pandemiei de gripa indica o rata de deces de sub 0,1%, ceea ce inseama ca Romania ar trebui sa fie pregatita sa trateze si eventual sa-si asume circa 3.300 pana la 6.000 de posibile decese, sustine prof. dr. Streinu-Cercel.

El a anuntat vineri si ca Romania va cumpara 500.000 de doze de vaccin antigripal pentru copiii de pana la sase ani deoarece vaccinul congtra gripei porcine de la Cantacuzino nu acopera si categoria de risc reprezentata de aceasta categorie de varsta.

Secretarul de stat in ministerul Sanatatii Adrian Streinu Cercel a anuntat ca Guvernul urmeaza sa cumpere acest vaccin de la GlaxoSmithKline, pretul unei doze fiind de 4,5 euro fara TVA.

Streinu Cercel a precizat ca pretul platit de Romania este cel recomandat de Uniunea Europeana pentru tarile din Europa centrala si de est.

"Vaccinul va fi utilizat de la 6 luni la 6 ani, categorie de varsta care nu este acoperita de cel facut la Cantacuzino. Vaccinul nostru respecta standardele internationale. Este similar cu cel al gripei sezoniere. Ca urmare, reactiile adverse care pot aparea sunt aceleasi", a declarat secretarul de stat intr-o conferinta de presa.

Adrian Streinu Cercel a prezentat si cele mai noi date statistice privind evolutia gripei porcine in Romania. Din cei 353 de pacienti care primesc tratament specific, numai cinci persoane se mai afla internate in spital, restul fiind in terapie la domiciliu.

Nu a fost inregistrat pana acum niciun deces provocat de gripa noua, iar majoritatea cazurilor sunt usoare. Streinu Cercel a afirmat ca exista totusi un caz sever. Potrivit acestuia, o persoana se afla in stare grava din cauza unei afectiuni pulmonare cronice.

Campania nationala de vaccinare a populatiei va incepe pe 26 noiembrie. Primii vor fi vaccinati elevii, studentii si personalul medical.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#gripa porcina tratament, #gripa porcina tratament copii, #gripa porcina vaccin, #gripa porcina Romania, #gripa porcina caz grav, #gripa porcina GSK , #gripa porcina