Comitet de Urgenta la Ministerul Sanatatii, pentru gestionarea gripei porcine

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 09:31

   

Comitet de Urgenta la Ministerul Sanatatii, pentru gestionarea gripei porcine
In urma confirmarii unui nou caz de gripa porcina in Maramures, Ministerul Sanatatii a convocat luni, in jurul orei 11.30, Comitetul de Urgenta pentru a gasi solutii de tratare si prevenire a raspandirii virusului gripal AH1N1.

Institutul National Cantacuzino a confirmat luni dimineata primul caz de gripa porcina in judetul Maramures.

Este vorba de un barbat in varsta de 35 de ani, din Viseu de Jos, informeaza Antena3.
Se pare ca barbatul s-a intors recent din Spania.

El a fost internat impreuna cu sotia si copiii sai la Clinica de Boli Infectioase din Cluj. 40 de persoane cazate la Hotelul Sinaia au fost diagnosticate cu gripa porcina. Hotelul a fost inchis pentru 48 de ore, incepand de duminica seara, pentru dezinfectie.Totul a inceput dupa ce un turist din Portugalia s-a simtit rau si a cerut ajutorul medicilor, informeaza Realitatea TV.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, toti cei 40 de cetateni, romani si straini, sunt in curs de izolare in sectiile de boli infectioase arondate.

Sase persoane au fost aduse la Institutul Matei Bals din Bucuresti, una dintre ele aflandu-se in stare grava.

Autoritatile sunt in alerta din cauza mijloacelor de transport in comun si a transportul pe cablu, locuri in care virusul AH1N1 se poate transmite foarte usor.

Ministerul Sanatatii a confirmat sambata inca 36 de cazuri noi de imbolnaviri in Bucuresti, Craiova, Filiasi, Iasi, Ploiesti, Sibiu, Suceava si Timisoara. Numarul infectiilor din romania a depasit 500 de cazuri.

Perioada de incubare a virusului este intre cateva minute si sapte zile. Toti cei care prezinta simptomele gripei, trebuie sa se prezinte de urgenta la spital.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1118 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor